Altan Kutucu
Altan Kutucu

Türk basketbolu nereye gidiyor…

Geçtiğimiz hafta 7Days Eurocup gruplarında oynanan maçlardan sonra maalesef son 16’da Türk takımı yok.

6 takımlı gruplarda Galatasaray sonuncu TOFAŞ ve Türk Telekom 5. olarak elendiler. Son 3 yılda 2 şampiyon çıkardığımız bu kupada ilk grup aşamasında elenmemiz ülke basketbolunda epey sıkıntılı günler geçirdiğimizin adeta bir tesciliydi.

Hadi ligin yeni takımı Türk Telekom’un mazereti var ve ayrıca çok zor bir grupta yer aldılar ancak TOFAŞ ve Galatasaray’ın pek sığınacak mazeretleri olamaz olmamalı.

Avrupa’nın en iyi ilk iki liginden birine sahibiz iddiasının söylemekle olmadığını sahada mücadele etmeden bir şeyler kazanılmayacağını bir kez daha anladık. Sezonun başlamasına yakın ligden çekilen Trabzon takımının yokluğu ile bir takım eksik oynanan bir lig “hiç kendimizi kandırmayalım” Avrupa’nın en iyi liglerinden biri olamaz.

Bu arada Federasyon’un Bursaspor’u almamak için Trabzon’a kararını geç açıklamasının söylendiği dedikodularının dillendirildiği bir ortamda Bursaspor’un coşkulu taraftarı ile bu lige ne kadar renk katacağı ortada, eğer böyleyse bu düşünce tam bir işbilmezlik örneği.

Diğer tarafta ise geçen yılın Eurocup şampiyonu DarüşşafakaEurolig’de tek galibiyetle sonuncu sırada ve averaj takımı durumunda.

Basketbol liglerinde mücadele eden pek çok takım ekonomik sıkıntılar ile boğuşuyor. Süper Lig’de Adatıp Sakarya BB takımı direkten döndü ve halen sallantıda koçunu değiştirmek zorunda kaldı, yabancı oyuncuları paralarını alamadıkları için takımdan ayrıldılar.

TBL takımlarından Selçuklu Belediye’de oyuncuların sezon başından beri sadece 1 maaşlarını alabildikleri ve perişan halleri gündemde. Bayanlar Süper Ligi’nde Canik Belediyeli basketbolcuların isyanı ve ödemelerin yapılmadığı için antrenmanlara çıkılmadığı ortada iken alt liglerimizde bu tip sorunlarla boğuşan onlarca takımımız daha var.

Bu zor atmosferde A Milli Basketbol Takımımızın Çin’deki Dünya Kupası’na katılma vizesi alması tek tesellimiz ancak liglerdeki sıkıntılar Federasyon tarafından alınacak acil önlemler ile giderilmezse bu günlerimizi bile mumla ararız.

Ne oynayacak takım ne de takımlara yönetici bulamayız. Devlet desteği ile epey sponsoru bu işin içine katan artık belli bir tecrübeye ulaşmış olması gereken Federasyonumuzun bu kısır döngüden çıkmak için aldığı önlemleri görmek her basketbolseverin en doğal hakkı diye düşünüyorum.

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X