Altan Kutucu
Altan Kutucu

Turu vermedik…

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası lig de oynanan son Büyük çekmece maçındaki berbat ötesi oyun ve ilk yarıda yenilen 56 sayıdan sonra bende Tenerife maçı tam bir soru işareti idi, hatta 9 yaşında Tofaş ile yatıp kalkan torunum Alp’e maç gitmesek mi? diye sordum ama o her zamanki gibi hep destek tam destek diyerek beni zorla maça getirdi. Tofaş; maçın başında bu seneki hastalığı olan kötü başlama rutinini yine bozmadı zaten bir maçı bir diğer maçını gece ile gündüz gibi tutmayan hatta bir maç içinde bir çeyreği diğer çeyreği bile tutmayan istikrarsız oyunlar bu sezonun Tofaş’ı hikâyesi oldu. Böyle oyunlar oynayan bir takımın çok da tecrübeli olan koçu Orhun Ene ve ekibi için bu sezon kariyerlerine en acayip takım performansı ile geçirdikleri bir deneyim olarak muhakkak katkı sağlayacak. Maça gelince rakipteki çok tecrübeli oyuncular Huertas ve Shermadini ye çok iyi hazırlanılmış ve bu oyuncular başarılı bir şekilde savunulurken ABD’li Skorer guard Josep Guy unutuldu bir türlü savunulmayınca havaya girdi ve ne atsa sokar hale gelerek 34 sayı ile takımını maçın içinde tutmayı başardı, oysa maç çok daha önce kopabilirdi. Tofaş ta ise; Homesley attığı 26 sayı ve çok kaliteli hareketleri ile rakibin adeta canını alıp çok önemli bir performans sergilerken, Son haftaların hücum da en formada ismi Winston yine en kritik toplarda sayıları bulurken maçta sadece bir şut kaçırıp 19 sayı atarak çok yüzdeli oynadı. O’Brien yine tehlike anında düğmeye basınız modunda en önemli yerlerde çok önemli katkılar vererek 21 sayı buldu, Wiley son zamanlardaki gibi yine erken fauller yaparak verimini düşürdü ama çok da kızmamak lazım içeride yalnız kalıyor ve her şeye yetişmeye çalışınca da bu durumun ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor, biraz kenardan destek alsa takım çok rahatlayacak. Gelelim Sakiç’e son haftalarda müthiş bir düşüş içerisinde bu nasıl Hırvat oyuncu dedirterek adeta çakma Yugoslav görünümünde büyük hatalar yapıyor, bu maçta bir de diğer takım arkadaşları ile tartışmalar girdi, yani keşke giden oyuncu Maye kalsaydı dedirtecek oyunlar oynuyor, neyse ki son çeyrekte birkaç ribaunt ve asist yapınca maç sonu riske girmeden rahat bitti. Maçın hakemleri Eurolig hakemlerine göre çok daha alt seviyede olduklarından iyi bir maç yönetmediler, gerçi sertliğe izin vermeleri bizim lehimize olsa da, çalınmayacak çok gereksiz bazı düdükler düşük kalitelerini bize gösterdi.

Şimdi TBF ye düşen önemli bir iş var; İspanya da haftaya oynanacak rövanş öncesi Pazar Bodrum maçının ertelenmesi lazım zira 15 saati bulan bir yolculukla gidilen Kanarya adaları seyahati öncesi bir de Bodrum deplasmanı takımı çok zorlar, burada Ülke puanı çok önemli BCL de sadece Tofaş kaldı ve 1 maç ile son 4 takıma kalabilir, bu ertelemeye karar verirken Eurolig da aynı durumda maç trafiği olabilecek Efes veya Fenerbahçe ye o durumda nasıl cevap vereceklerse Tofaş’a da aynısını yapmaları gerek. Oradaki maçta ise Tofaş Bursa da ki oyununu oynar, hakemlerde ortadan maç idare ederlerse bana göre ibre az da olsa Tofaş tan yana görünüyor zira Tenerife elenirse evinde elenmiş olacak doğal olarak stresi biraz daha fazla, Tofaş’ın ise kaybedecek bir şeyi olmayacak. İki İspanyol takımı Murcia ve Malaga Belgrad da oynanacak F4 e kaldılar, 17 Nisan da oynanacak Bonn-Peristeri ve Tenerife-Tofaş maçlarının galipleri ile F4 tamamlanacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X