Altan Kutucu
Altan Kutucu

Ve mutlu son…

Köşe Yazısını Dinle

Turkish Airlines Euroleague de yeni şampiyon Anadolu Efes. Pazar akşamı oynanan ve adeta bir taktik ve müdafaa savaşı şeklinde geçen finali daha iyi takım olan, daha yetenekli oyuncuları olan ve daha isteyen takım kazandı. 86-81 biten maç sonunda hepimiz çok gururlandık, ama bu şampiyonluk hiç kolay gelmedi. Bilindiği gibi bu ligde oynanan son 5 final maçının üçünde Fenerbahçe, son ikisinde ise Anadolu Efes vardı. 4 yıl önce Fenerbahçe’nin kazandığı kupandan sonra bu yılda şampiyonluk Anadolu Efes’in oldu. Bu serüvende hiç vazgeçmeyen Anadolu Efes üst yönetimi ve Avrupa’da kazanılmamış kupa bırakmayan Ergin Ataman’ı tebrik ediyorum.

Maça gelince; Koç Ataman maça başlamayı hakeden Beaubois yerine kötü ruh hali ve form durumuna rağmen Larkin’i tercih ederek oynadığı kumarı kazandı. Sezonun ve F4’ün MVP’si Micic yine harika bir oyun oynarken, maçın başında Sertaç faul problemine girene kadar muhteşem oynadı. Oyun 25-15 Barcelona lehine geldiği sırada Sertaç’ın yerine giren Tibor çok iyi iş çıkararak takımı oyunda tuttu.

Maç başındaki aşırı sert ve yıpratıcı Barcelona savunmasın izin veren, İspanyolların organizasyonunda Barcelona’nın Anadolu Efes ile sadece bu şekilde mücadele edebileceğinin farkında olan hakemler, kötü bir yönetim gösterirken, Allah’tan bizim de işe uyanıp savunmayı sertleştirmemize mani olmadılar. Barcelona’da Higgins oyunu zorlaması ve attığı 23 sayı ile yarı finaldeki Clyburn kabusunu hatırlattı. Ayrıca Davis ve Kuric takımın diğer iyi oyuncuları oldular. 2. devre faul sayıları artınca savunmadaki sertlik bir nebze düştü ancak Beaubois ve Simon’dan istenen katkı gelmeyince, iş sadece Larkin ve Micic’in ellerine kaldı ve onlarda Avrupa’ya adeta bir resital sununca, koç Jasikevicius’a onları izlemek ve Anadolu Efes gerçeğini kabul etmek kaldı. Bu arada Moerman’ın ribauntlardaki katkısı ve mücadelesi beklentilerin çok üstüne çıktı.

Maç sonunda ilk kez yapılan bir uygulama ile maçın oyuncusu ödülü Larkin ve Micic’in oldu. Koç Ergin Ataman; Madrid 3 ve 4. maçları ve CSKA maçındaki eksiklerinden uzak harika bir maç yöneterek Jasikevicius’a bu işler o kadar kolay değil mesajını vererek kupa koleksiyonuna en büyük kupayı da eklemiş oldu.

Tekrar görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X