Altan Kutucu
Altan Kutucu

Yarıfinal zamanı…

BSL’de yarıfinal eşleşmeleri belli oldu. 3 maç kazananın finale kalacağı yarıfinaller bugün başlayacak. İlk eşleşmede Eurolig finalistiçok formda ve moralli Anadolu Efes ile çok zor bir sezon başlangıcından gelerek ligin en dikkat çeken basketbolunu oynayan takımlarından Gaziantep’i 2-1 eleyen Galatasaray Doğa Sigorta karşılaşacaklar. Bu seride favori her açıdan ağır basan Anadolu Efes ancak başarılı koç Ertuğrul Erdoğan yönetiminde Galatasaray Doğa Sigorta’nın hiç de kolay teslim olacağını düşünmüyorum.

Diğer tarafta ise Avrupa’da hayal kırıklığı yaşayan, ağır sakatlıklar ile boğuşan ve bunların neticesinde mental olarak da düşen, çeyrek finalde Türk Telekom’a karşı ilk 2 maçta çok zor anlar yaşayan Fenerbahçe BEKO ile bu yılın istikrar sorunu yaşayan ve son maçlarda farklı mağlubiyetler alarak taraftarını üzen ancak tecrübeli koç Orhun Ene ile play-off’lara iyi hazırlandığı görülen çeyrek finalde Beşiktaş’ı kolay geçen TOFAŞ karşılaşacaklar. Bu eşleşmede de favori bence az farkla Obradoviç’in buraları oynamaktaki mahareti ile Fenerbahçe BEKO.

Fakat Vesely, Lauvergne ve Datome’nin sakatlıkları ve takımdaki ivme sorunu TOFAŞ’ı final için umutlandırıyor. Bu seride 1 ve 3 Haziran’da İstanbul’da oynanacak maçlar ile başlayacak ve 6 Haziran’da Bursa’ya gelinecek, TOFAŞ eğer final için bir şans elde etmek istiyorsa ilk 2 maçtan 1 galibiyet çıkarmalı zira Bursa’ya 2-0 geride gelinirse ne kadar sakatlık, formsuzluk olursa olsun  Fenerbahçe BEKO’yu arka arkaya 3 kez yenmek çok zor gözüküyor. (2-2 eşitlikte son maç İstanbul’da oynanacak.)

Basketbolseverlerin güzel maçlar izlemeleri dileğiyle tüm takımlara başarılar dilerim.

Haftaya görüşmek üzere…

kose-009.jpg

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X