Altan Kutucu
Altan Kutucu

Yeni sezon ve transfer hareketleri (2)

TBL’de bu sezonun en iddialı takımlarından Türk Telekom geçen yılın  başarılı koçu Burak Gönen ile anlaştı… Gelen oyuncular; Kaya Peker (Tofaş), Ender Arslan (Daçka), Nusret Yıldırım (Acıbadem), Recep Doğrusöz, Polat Kaya, T.J Cambell, Sercan Ergin, Ulaş Peker (Petkim), Can Akın (Sakarya). Görüldüğü üzere çok tecrübeli ve iyi oyuncular alındı. Serhat Çetin ve Darryl Monroe kadroda kalan oyuncular. Zaten kulüp olarak da tecrübeli. Bence şampiyonluğun ilk adayı. 

Bir diğer iddialı ekip ise ligin yeni takımı Bahçeşehir  Koleji… Koç olarak belli bir deneyime sahip Yağızer Uluğ göreve getirildi. Yabancı tercihi olarak geçen sene BSL’de istatistikleri altüst eden Davon Jefferson (G.Antep) ve Chris Warren (Nanterre) alındı. Türk oyunculardan Hakan Yapar (Sakarya), Cemal Nalga (Eskişehir), Kerem Özkan (Sakarya), Evren Büker (Eskişehir), Soner Şentürk (KSK), Yiğitcan Turna (Sakarya), Ceyhun Altay (B.Çekmece) gibi hem bu ligi bilen hem de BSL’den gelen “Winner” oyuncular  transfer edilerek  üst lige çıkmaya aday bir takım yaratıldı. Ancak kulübün ilk senesi. Tecrübesi, seyirci faktörü alınacak dereceye direkt etkili olacak.

Yine şampiyonluk adayı tecrübeli bir kulüp Petkim…  Koç olarak yılların tecrübesi Mete Babaoğlu ile anlaştılar. Ümit Sonkol (Best), Fatih Cantitiz (T.Telekom), Doğukan Sönmez (Banvit), Efekan Çoşar (Eskişehir), Tre Kelley (Best), Koloyan İvanov (Tofaş), Alan Wiggins (Aomori) gibi deneyimli oyuncular alındı. Saha avantajı ve tecrübeli koç faktörü ile üst lige çıkma adayı bir takım oldu.

Afyon Belediyespor… Ogün, Serkan, Hadi ve İbrahim gibi bu ligin üst düzey oyuncularını kadroda tutup, Altan Erol, Alper Özan (G.Antep), Cevher Özer (Acıbadem), Talat Altunbey (Banvit), Jamella Hagins (Venezia), Marcos Knight (Jena) gibi başarılı isimleri aldılar. İlk 4 takım ve lige yükselme adayı bir takım oldular.

Bursamız’ı temsil eden ve geçen sene büyük sürpriz yapan Bursaspor Durmazlar, başarıdan sonra doğal olarak epey oyuncu kaybetti. Ancak olumlu tarafı, yabancı oyuncuları Borovnjak ve Vragovic’in  kadroda devam etmesi, aynı zamanda Salih ve Erdem’in de takımda kalması. Bu istikrarı getirecektir. Alınan oyuncular; Ümit Türkoğlu (Ank.DSİ), Tuğberk Gedikli , Ali Işık (Afyon), Gökhan Yazıoğlu (Eskişehir), Can Özcan (Samsun), Yunus Akçay (Best), Mustafa Baki Görür (İstanbulspor) ve  genç yetenekler Kaan Sarıaslan (Ank.DSİ), Umut Atın (Karesi). Bursapor, seyirci ve saha avantajı ile ilk 4 takımı zorlayacak takımlardan biri olacak. Bütçe olarak ilk 4  takımın altında yer alıyorlar  ancak yine sürpriz yapacak takımlardan biri olacak gibi görünüyor. Lig bu sene çok zor. İstenmeyen sonuçlar alıp, alt gruba inmek de var. Bu yüzden işi baştan sıkı tutmak çok önemli. Diğer takımlardan Samsun BŞB.Anakent; 2. yıllarında epeyce transfer ve baş antrenör olarak ilk deneyimini yaşayacak bir koç ile yola çıktılar. Üst takımların altındaki grupta her takımı yenebilecek ekiplerden biri olacak gibi görünmesine rağmen tecrübe olarak eksikliklerin kapattığı ölçüde başarıları artacak.

Yine aynı grupta olacak ligin yeni takımı Balıkesir Karesi, ilk yıl heyecanı ve önemli transferleri ile lige renk katacak, yukarıdaki takımları zorlayacaktır. TED Ankara Koleji, kulüp tecrübesi ve deneyimli koç Cem Akdağ ile bu üst sıraları zorlayacak grupta yer alacaktır. Geriye kalan ekipler ligden düşmeme ve play-off’un son sıraları için oynayacaklar.

30 Eylül tarihinde başlayacak TBL Ligi öncesi takımlar hazırlık turnuvaları ve 18 Eylül tarihinde Antalya’da başlayacak Federasyon Kupası maçları oynayacak. Bu yıl yenilik olarak normal sezonu 1.bitiren takımın direkt üst lige yükselecek olması da mücadeleyi çok daha güzel bir hale getirecek. Ligin çok çekişmeli geçeceğini ve enteresan sonuçları çok göreceğimizi şimdiden söyleyebilirim…

Haftaya görüşmek üzere…                                                                                           

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X