Altan Kutucu
Altan Kutucu

Yeni sezon ve transfer hareketleri

Yeni adı ile Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde geçen yılın şampiyonu, yeni isim sponsoru ile Fenerbahçe Doğuş’ta alınan oyuncular; Nicola Melli (Brose), Marco Guduric (Kızılyıldız), Jason Thompson (Shandong), Sinan Güler (G.Saray).

En büyük kayıplar ise tabii ki NBA’ya giden Bogdan Bogdanoviç ve Ekbe Udoh. Fakat, Kaliniç, Datome, Nunally, Vesely, Dixon gibi oyuncuların halen takımda olduğu, çok iyi bir kadrosu bulunan Obradoviç’li Fenerbahçe Doğuş, yine şampiyonluğun en büyük favorilerinden olup bu ligi domine edecektir.

Bir diğer iddialı takım Anadolu Efes’de yabancılardan Bryant Dunston ve Derrick Brown takımda kaldılar. Gelenler ise; Josh Adams (Saratov), Errick McCollum (G.Saray), Ricky Ledo (Baskonia), Brock Motum (Zalgiris), Krunuslav Simon (Milano), Vladimir Stimac (BJK) ve Birkan Batuk (Daçka). Son yıllardaki başarısızlıklardan sonra çıkış arayan bir takım ama ne yapacakları tam bir soru işareti.

Geçen yılın finalisti Beşiktaş Sompo Japan’da, Jon Diebler (G.Saray), Ryan Boatright (Zagreb), Augusto Lima (Zalgiris), Can Maksim Mutaf ve Samet Geyik (Anadolu Efes) gelen oyuncular ancak önemli  kayıp olarak  Anadolu Efes’e giden Stimac görünüyor. Yönetimin desteği ile orantılı olarak yine iddialı bir takım olacaklardır.

 Bütçe olarak oldukça küçülmüş görünen  Darüşşafaka Basketbol’da ise teknik ekip devam ediyor ancak epey fazla oyuncu kaybedildi. Wilbekin’in kalması iyi fakat Wanamaker’in durumu hala net değil. Gelenler şöyle: Will Cummings (Aris), Michael Eric (Bilbao), Jajuan Jhonson (Cantu), James Bell (Hapoel Holon), Stanton Kidd (Walter Tigers), Howard Sant-Roos (Nymburk), Muhammet Baygül (KSK), Emircan Koşut (Yeşil Giresun). Bu kadro üst sıraları zorlayabilir ancak geçen yılki gücünden kaybetmiş bir takım olduğu kesin. Seyirci desteği bu kadar az olduğu sürece başarı zor görünüyor.

 En büyük değişimin koç Erman Kunter ile yaşandığı ve tırpanlanan bütçeli Galatasaray Odeabank’da sadece Emir Preldziç, Göksenin ve Ege kadroda kaldılar. Alınan oyuncular: Richard Hendrix (Gran Canaria), Dwight Hardy (Trabzon), Scotty Hopson (Nahariya), Alex Renfroe (B.Münich), T.J Cline (Spiders), Da Juan Summers (KSK), Rakeem Christmas ( İnd.Pacers), Mehmet Yağmur (Daçka). Ligimizde oynayan bu ligi bilen oyuncular tercihler içinde yer almış, uyum açısından risk azaltılmış gibi duruyor. Beklenenin üstünde sonuç alabilecek bir ekip yaratılmış

Bu takımlardan sonra gelen ve onları zorlayacak ekip olarak Bursamız’ın temsilcisi Tofaş görünüyor.  Gelen oyuncular; Kenny Kadji (Trabzon), Pierria Henry (Hapoel Eliat), Raymar Morgan (Ulm), Josh Owens (KSK). Kalanlar ise; Mejia, Barış, Caner ve bu sene koç Orhun Ene’nin daha çok süre vereceğini umduğum genç oyuncular. Tofaş, bu ligi bilen 2 oyuncu tercihi ile riski azaltma yoluna gitmiş. Koç Orhun Ene’nin 3.yılı. Takıma daha hakim olacaktır. Takım Avrupa kupalarında da oynayacak. Bursa’da var olan, basketbolu iyi bilen seyircinin katkısı ile ilk gruptaki daha yüksek bütçeli her takımı yenebilecek ve heyecan yaşatacak bir takım olduğunu düşünüyorum.

Diğer takımlar içerisinde Banvit, kulüp yapısı ve organizasyonu ile bir adım öne çıkıyor. Ancak çok ses getiren bir transferleri yok. Bandırma her zaman bir basketbol şehri ve Banvit her zaman zor bir deplasman olmuştur. Yukarıları zorlayacak bir takım olacaklardır.

Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde  özellikle yeni gelen Eskişehir Basket, Sakarya BŞ Basketbol ve diğer takımlar düşmeme ve play-off’a kalma çizgisi arasında gidip gelecekler. Burada Trabzonspor ve Pınar Karşıyaka kulüp yapıları ve camiaları göz önüne alırsak, play-off için bir adım önde görünen takımlar. Ligimiz Eurobasket 2017 maçları sonrası 7 Ekim tarihinde başlayacak ve bu arada birçok hazırlık turnuvası oynanacak. Kadrolara takviyeler yapılacak. Şimdilik takımlardaki son durumlar böyle.

Avrupa kupalarındaki maçların yoğunluğu yine ligde sürpriz sonuçlar getirecek ve iddialı takımlar playoff ‘a kadar daha çok Avrupa’da oynayacakları maçlara  konsantre olacaklar. Ligin sonuna doğru mücadeleler çok daha sertleşecek  ve o zaman bu lig ilgiyle izlenilir bir hale gelecektir.

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X