Altan Kutucu
Altan Kutucu

Yıldızlardan önemli sözler…

Yaş aldıkça, özlü sözlerden etkilenir, büyük insanların hikâyelerinden ya da sıradan insanların başardıklarından ilham almaya başlarız. Ancak, gençlerimizin bu sözlerden çıkaracakları çok önemli dersler olmalı, onlar için yol gösteren birçok ipucu barındırıyorlar.

“Ben sahada 5 kişiyi nasıl geçeceğimi değil o beş kişinin beni nasıl durduracağını düşünürüm. Başarısızlığı kabul ederim ama hiç uğraşmamayı kabul edemem. Hayatım boyunca hata üstüne hata yaptım. Bu yüzden başardım, engeller seni durdurmamalı. Koşarken bir duvara denk gelirsen nasıl etrafından dolaşacağını değil, nasıl üstünden tırmanacağını düşünmelisin” Michael Jordan.

Michael Jordan, maçta kısa bir adamın üstünden smaç bastıktan sonra seyircilerden biri, “Kendi boyuna göre birini bulsana” demişHemen sonraki atakta, Jordan topu eline alıp bu sefer 2.15’lik adamın üzerinden smacı basmış ve sonra seyirciye şöyle demiş: “Senin için yeterince uzun muydu?”

Michael Jordan, bir maçta 69 sayı atar ve maç sonu röportajında onu savunan oyuncuya mikrofon uzatılır. O da ezik bir şekilde: “En azından Jordan’ı 70 sayının altında tuttum” der.

Bu adamı savunmak suyu avuçlamaya benziyor. (Michael Jordan hakkında söylenen anonim bir söz) Magic Johnson şöyle demiş: “Negatif insanlar enerjinizi çok hızlı yok eder ve hayallerinizi de elinizden alır. Dünyada iki tip basketbolcu vardır, Jordan ve diğerleri. Bazen Jordan o kadar güzel oynardı ki onu savunmaya çalışmak yerine potayı güzel gören bir yerden Jordan’ın yapacağı şeyi izlemeyi seçiyordum, çünkü ertesi gün herkes o hareketten bahsederken tam anlamıyla görememiş olmak beni çıldırtıyordu.”

LeBron, Toronto’ya 56 sayı atıp kaybettikleri maçtan sonra: “Muhtemelen hayatımın en iyi oyununu oynadım ama bunun kaybettiğimiz bir maçta olması hiçbirşey ifade etmiyor.”

“Antrenman yapmadığın zamanlarda her an aklında olsun. Şu anda birileri dışarıda saatlerce çalışıyor ve karşılaştığınızda ona yenileceksin” James Worthy.

”Normal zamanın dışında sayısız saatler çalıştım, hepsi yeteneklerimi mükemmelleştirmek içindi, çocuklara basketbol hayallerinin peşinden koşmalarını söylerim, ama tek hayallerinin bu olmamasını da, nasıl kaybedeceğini öğrenmediğin sürece kazanamazsın” Kareem Abdul Jabbar.

”Serbest atış yüzdem 40. Bu sadece Tanrı’nın kimse mükemmel değildir deme yolu.” Shaq.

Bir muhabirin, “Neden bu kadar çok üçlük atıyorsun?” sorusuna Antonie Walker’ın cevabı: “Çünkü dörtlük diye bir şey yok.”

“Amaç topu bloklamak değil. Amaç rakibinizi her şutu bloklayabileceğinize inandırmak” Bill Russell.

“Kendinizi zorlamak için güce, güvenmek için cesarete, dinlemek ve insanların konuşmasına izin vermek için tevazuya ihtiyacınız var, kaslarımın yapmama izin vermediği şeyi, kafamı kullanarak yapmaktan başka seçeneğim yoktu” Sarunas Jasikevicius.

Diğer bazı büyük sporculardan sözler:

“Eğer kendinize güveniniz yoksa, kaybetmek için mutlaka bir yol bulursunuz” Carl Lewis.

“Hiçbir şeye limit koyamazsınız. Hayalleriniz ne kadar büyük olursa o kadar ileriye gidersiniz” Michael Phelps.

“Eğer hazırlanmakta başarısız olursanız, başarısız olmaya hazırsınız demektir” Mark Spitz.

“Antrenman yapmaktan hep nefret ettim ama kendime şunu söyledim: -Şimdi acı çek ve hayatının kalanında şampiyon olarak kal.-” Muhammed Ali.

“Zafer ne kadar zorlu olursa, kazanmanın mutluluğu da o kadar artacaktır” Pele.

Sonuç ne olursa olsun elinizden gelenin en iyisini yaptığınızdan eminseniz kazanmışsınız demektir.

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X