Altan Kutucu
Altan Kutucu

Yine aynı senaryo…

Köşe Yazısını Dinle

Ligin en sürpriz başlangıcını yapan Bursaspor İnfo Yatırım cepten yemeye başladı. Çok yakın zamanda 20 sayı, 10 ribaunt ile oynayan uzunu Oturu’yu Anadolu Efes’e vererek şu an ligin en kötü kadrosuna sahip duruma gelen Denizli Basket karşısında maalesef geçen hafta Tofaş’a olduğu gibi çok kötü hazırlık yapılarak gelinen maçın 3. çeyrek bitiminde 21 sayı geri düşülürken, yine uzun olmayan rakibe nasıl oynanacağını hiç çalışılmamış. 5 dışarıda oynayacağı bilinen Denizli takımına karşı hiç önlem alınmamış.

Daha önceki Samsun ve Tofaş maçlarında geri gelen takım, özellikle Floyd önderliğinde müthiş efor sarf ederek geri geldi ancak çok önemli topları bozuk para gibi harcayarak evdeki ilk mağlubiyeti 85-87’lik skorla almış oldular.

Bu ligin en iyi 1 numara savunucusu olan Ömer Utku Al’ın farkın erimesindeki payını unutmayalım ancak çok kritik yerde top çıkarırken saha içine sokacağı basit bir pas, o anlarda abandone olmuş boksör gibi sallanan rakip takıma karşı içeri atak edilecek her top sayı veya faul olacak ve maç kazanılacak iken maçta o ana kadar hiç bir katkısı olmayan Young’a attığı macera arayan top kabul edilemez. Bu kadar iyi savunma yapabiliyorken az süreler almasının izahını bu hatalarında araması ve bunlara konsantre olmalı.

Yine başka bir önemli şansın geldiği köşe üçlükte boş olsa da kötü bir günündeki Young’a verilen pas da yanlış bir tercih idi. Burada teknik kadronun maça hazırlık ve maç içerisindeki kritik toplardaki tercihlerini gözden geçirmesi gerekiyor. Yoksa sezonun sonuna doğru bu maçlar ahlar vahlar ile aranmasın. Zira önümüzdeki 4 hafta, Manisa, Aliağa, Fenerbahçe ve Efes maçları çok daha zor geçmeye aday.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X