Altan Kutucu
Altan Kutucu

Zor oyunlar…

Köşe Yazısını Dinle

FİBA Şampiyonlar Ligi‘nde Tofaş çeyrek final ilk maçında İspanya’da Lenova Tenerife’ye 78-77 kaybetti. Bursa da bugün oynanacak maçı kazanıp turu son maça İspanya’ya taşımaya çalışacak.

Bu sezon evdeki son Avrupa maçında sezon boyunca taraftar baskısı hissettirmeyen Bursalıların maça ilgisi şart.

Tenerife yenilmeyecek bir takım değil, ilk maç bize güzel şifreler verdi. Finlandiyalı Salin’e özel önlem gerek; 2.17 lik ağır Gürcü uzun Shermadini’nin üzerine oynayarak faul problemine sokup, 38 yaşındaki tecrübeli Huertas’ı da tempo ile yıpratıp katkısı azaltılmalı.

Tofaş’ta Zukauskas ve Pako başarılı geçen ilk maçın üzerine çıkmalı, uzunlardan muhakkak katkı almamız gerekiyor. Ennis bu maçta çok daha iyi bir oyun oynamalı, seri eşitlenirse son maç onlar için hiçte kolay geçmez.

Eurocup’ta bize bu sezon çok güzel maçlar yaşatan Frutti Extra Bursaspor son maçında Buducnost’a dramatik şekilde kaybedince grubu 7. sırada tamamladı ve kupanın favorilerinden Obradovic’in Partizan’ı ile eşleşti. Diğer grupta Türk Telekom 6. oldu ve Sloven Cedevita Olimpija ile oynayacak. Bu kupada play-off nakavt denilen bir sistem ile tek maç üzerinden ve üst sırada bitiren takımın sahasında oynanıyor. Sezonda 18 maç oynat buraya gelince niye tek maç?

İki maç kazananın turu geçtiği ve buralara gelmiş takıma seyircisinin önünde en azından bir maç oynatmak çok daha adil olurdu. 19 veya 20 Nisan’da Belgrad’da Partizan karşısında tur geçilirse çeyrek finalde saha avantajı da Bursaspor’un olacak. Ligimizde de çok başarılı maçlar oynayan Bursaspor’un sezon başına göre eksilen kadro, sakatlıklar ve bench katkısı ile 3-5 maçlı play-off serilerinde işi çok zor görünüyor.

Euroleague’de Ruslar’dan aldığı 3 galibiyetin silinmesi ile demoralize olan Fenerbahçe Beko play-off dışında kaldı. Anadolu Efes ligi 5 veya 6. bitirecek ve saha avantajı olmayacak. Euroleague’in planlama hatası ile bu haftaya kalan Maccabi-Fenerbahçe erteleme maçında Maccabi’ye play-off’da rakibini seçme şansı verilmiş oldu. Kazanırsa Real Madrid ile kaybederse Milano ile eşleşecek ancak bu tip rakip seçme hamleleri çoğu zaman yapan takımın ayağına dolanmıştır.

Maccabi’nin eşleşmediği takımda Anadolu Efes’e kalacak. Bana göre Anadolu Efes için her iki durumda da şanslar eşit. İş bir dış saha galibiyetine bakar. Liderliği garantileyen Barcelona’nın evindeki son maçı Maccabi’ye vererek, olabilecek (ki oldu) bir Kızılyıldız mağlubiyeti ile 6.lığa inebilecek Anadolu Efes’ten kaçmak istemesi, olası bir yarı finalde karşılaşmaktan ne kadar çekindiklerini gösteriyor.

Anadolu Efes’in çeyrek finali geçmesi halinde F4’e kalan diğer takımlar kadar kupayı alma şansı var. Bu arada; FİBA Avrupa kupasında Hollanda’dan Leiden’i yarı finalde eleyerek İtalyan Reggio Emilia ile finale kalan Bahçeşehir Koleji’ni tebrik ediyorum. Daha çok yeni olan bir kulüp için çok anlamlı bir sonuç. Avrupa’nın dördüncü kupası da olsa bu seviyelerde final oynamak çok önemli. 20 ve 27 Nisan’da karşılıklı iki maç oynanacak, eşitlik halinde Şampiyonu sayı farkı belirleyecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X