Altan Kutucu
Altan Kutucu

Zorlu final yolu!

Köşe Yazısını Dinle

Basketbol Süper Ligi’nde finale az kaldı. İlk finalist pazartesi akşamı Fenerbahçe Beko oldu. Hiç kuşkusuz sezonun bütçe performans olarak en başarılı takımı Darüşşafaka karşısında Avrupa’da yaşadığı hüsran sonrasında, kadro derinliği ve takım tecrübe farkı ile sahasında maç kaybetmesine rağmen 3-1 ile Fenerbahçe Beko finale kalmayı başardı. Burada Koç Djordjevic’in üzerinde İtoudis geliyor baskısı var. Vessely ile DeColo için; bütçemize uyarsa devam ederler açıklaması ve Vesely’nin Barcelona transferi gündemi, takımı olumsuz etkileyen faktörlerdi. Ancak Daçka’nın çok iyi oyunlarla mücadele ettiği ve çeyrek final maçları dâhil arayı açtığı bölümlerde çok basit top kayıpları ile hemen yakalanması ve maçları zora sokması, dolayısıyla topun kıymetini hiç bilmemeleri onları belki de bir finalden etmiş oldu.

Bana göre sezonun Alimpijevic ile en başarılı iki koçundan biri olan Selçuk Ernak seneye bu duruma muhakkak önlem almalı. Uzun pozisyonunda çok eksik olduklarını da unutmamak lazım. Bu arada Real Madrid’li Lully tarzı atışları ile enteresan oyunlar oynayarak takıma katkı veren Doğuş takımında süre ve sorumluluk alan Türk oyuncu olarak A Milli takımın yeni dönemi için bizlere umut verdi.

Diğer yarı final de ise ilk maç tam bir şok yaşandı. Anadolu Efes’in müthiş iş yaparak Avrupa’da aldığı kupa ile ziyaretleri, tekne turları, partiler derken bu sıkışık takvimde yapılan hatalı planlama sonucunda takım çok yoruldu. Kupa zaten onların, kimse almayacak bu acele niye! Bunların devamında ilk maçtaki 35 sayılık tarihi Galatasaray Nef yenilgisi onları gerçeğe döndürdü. İkinci maçta silkindiler ve başarılı Yunan koç Pistiolis’i Türkiye’de üst üste 10 galibiyetten sonra ilk yenilgisi ile tanıştırdılar.

Salı akşamı oynanan 3. maç ise tam bir taktik savaşı oldu. Yunanlı koç Real Madrid’in F4 finalinde seçtiği oyunu iyi irdelemiş, skoru aşağıda tutarak oyunda kaldılar. 15 bin taraftar önünde 3 çeyrek muazzam bir mücadele oldu. Anadolu Efes’in skor gücünü çeken Larkin ve Micic, mental ve fiziksel olarak Eurolig play-off’larından yorgun gelmiş ve bizim lige konsantre olmakta çok zorluk çektikleri belli. Ancak 3 çeyrek ortalarda gözükmeyen MVP Micic yine yaptı yapacağını ve sonlarda MVP gibi oynayarak saha avantajını tekrar takımının eline geçirmesine ve bugün oynanacak dördüncü maçta psikolojik avantajında Anadolu Efes’e geçmesini sağladı. Bu seride Moerman ve Beaubois gibi üst seviye oyunculardan belki sakatlık belki de formsuzluktan hiç yararlanmadılar (Simon zaten sezonu kapamıştı). Seri uzadıkça işler zorlaşıyor. Anadolu Efes bugün kazanırsa finalist olacak aksi durumda son bir maç daha izleyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun çok güzel bir seri izliyoruz. 3. maçtaki hakem yönetimini de bu atmosferdeki bir yarı final maçı için gayet başarılı buldum.

                                   

  

       

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X