Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

2 puan mı kaybettik 1 puan mı kazandık?

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası maçtan önce galibiyet olmasa bile en kötü 1 puanın çok değerli olacağını düşünüyordum. Ancak dünkü Düzce deplasmanında Bursaspor ilk yarıyı Çağatay Yılmaz ve Hasan Ayaroğlu’nun attığı gollerle 2-0 önde tamamlayınca 4’te 4 için bir hayli umutlansam da ikinci yarının başında üst üste gelen Düzcespor gollerinin ardından ‘acaba 1 puan alabilir miyiz’ durumuna düştük. Nitekim, yenilen üçüncü gole Çağatay ile hızlı tepki veren Bursaspor, 1 puanla Bursa’ya dönmeyi başardı.

Bu noktada yeşil beyazlı ekip 2 puan mı kaybetti yoksa 1 puan mı kazandı? Bana göre maçın hakkı beraberlikti. Bu sebeple, gruptaki diğer sonuçları da göz önüne alırsak 1 puanın kazanç olduğu kanaatindeyim.

Bursaspor, kazansaydı alt tarafla farkı koruyup, daha rahat olacak ve play-off hattıyla farkı azaltacaktı. Bu ligde üst üste kazanılan maçlarla bir anda yukarıya tırmanıldığı gibi tam tersi sonuçlarda istenmeyen yerlere de gelebiliyorsunuz. Bu yüzden bu ligin gerçeklerini de göz önüne aldığımızda Düzce’de kaybetmemek değerli bir sonuç oldu.

Maçın kırılma anına gelirsek kaleci Deniz’in sakatlanması karşılaşmanın seyrini değiştirdi bana göre. Yerine giren Canberk Yurdakul biraz daha dikkatli olabilseydi belki de kalesinde o golleri görmeyebilirdi. Elimizdeki her futbolcu çok değerli. Takım olarak kenetlenildiğinde neler olabileceğini az çok herkes biliyor. O yüzden buradan alınan 1 puan kimseyi karamsarlığa sevk etmemeli. Bursasporlu futbolcuları gayretlerinden dolayı kutluyorum. Vakit kaybetmeden çarşamba günkü Menemen FK maçına odaklanmalıyız. Zira sezonun çok önemli maçlarından biri olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X