Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Ayağımız yere sağlam basmalı!

Köşe Yazısını Dinle

24 Erzincanspor maçı öncesinde Bursaspor’daki hava son derece pozitifti. Özer Hurmacı yönetiminde çıktığı iki maçı da galibiyetle bitiren ve büyük özgüven kazanan yeşil beyazlılar, bu havayı dünkü maçta da sürdürmeyi başardı. Play-off hattının iddialı ekiplerinden Erzincan temsilcisine karşı alınan bu galibiyet keyfimizi iki katına çıkarırken, kalan 7 hafta öncesinde alt sıralarla olan bağın daha da kopması harika oldu dersek herhalde yanlış bir ifade kullanmış olmayız.

Güçlü rakibine karşı mücadeleye beklendiği gibi sahasında oyunu kabul ederek başladı Bursaspor. İlk 20 dakika neredeyse rakip kaleye gidemeyen Timsah, rakibine fazla boş alan vermemeye çalışırken kilidi duran toptan açmayı başardı. Saha içinde Bursaspor Medya’dan Bartu Kösemsever ve İsmail Tarhanacı ile yaptığımız sohbette de kilidin bu şekilde açılabileceğini konuşmuş hatta Furkan Emre Ünver’in perdeyi açan golü atabileceğini belirtmiştik ki gol de Çağatay’ın sol taraftan kullandığı serbest vuruş sonrası topa harika yükselen kaptan Furkan Emre’nin kafa vuruşuyla geldi. Bu gol ayrıca Bursaspor’un Timsah Park’taki 200. golü olarak kayıtlara geçti.

Soyunma odasına 1-0’ın avantajıyla giren yeşil beyazlılar, ikinci yarıda skoru 3-0, 4-0 yapabilecek çok net pozisyonlardan yararlanamadı. Buna karşılık konuk Erzincanspor beraberliği sağlayan golü atarken içimizden “acaba” mı demekten kendimizi alıkoyamadık. Dakikalar ilerleyince Özer Hoca’dan hamleler bekledik. O da 71. dakikada tam kendisini oyuna alacaktı ki o anda son haftaların golcü ismi Berat Altındiş sahneye çıktı ve Bursaspor yeniden öne geçti. Özer Hoca da kendisini 87’de oyuna aldı. En son hafta içinde yapılan basın toplantısında zorunlu olmadıkça oyuna girmeyeceğini söylemişti Özer Hoca; belli ki oyun kilitlenince bu hamleyi yapmayı düşündü…

Netice olarak Bursaspor, Özer Hurmacı yönetiminde çıktığı üç maçı da kazanmayı başardı. Bu sezon ilk kez üst üste üç kez sahadan galibiyetle ayrılan yeşil beyazlılar, puanını 39 yaparken kendisini maç fazlasıyla da üst sıralara doğru atmaya başladı. Matematiksel olarak baktığımızda bugün oynanacak maçları da göz önüne alınca play-off hattıyla 6-7 puanlık bir fark söz konusu olabilir. Play-off hesabı yapmaya başlayanlar vardır muhakkak ancak önce ayağımız yere sağlam basmalı diye düşünüyorum. Yazının başında da söylediğim gibi bu pozitif hava umarım artarak devam eder. Takıma kocaman bir maşallah!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X