Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Bir haftada ne değişti?

Köşe Yazısını Dinle

Şöyle bir son yılları gözden geçiriyorum da… Bursaspor camiası olarak en son ne zaman içtenlikle güldük veya mutlu olduk? Bursaspor özelinde, gülmek, mutlu olmak bizim için çok uzak kavramlar artık… Ölmüşüz de ağlayanımız yok” derler ya… Bizimkisi de o misal. Camia dağılmış, taraftar bölünmüş…

Yönetim desen başka bir olay. Karacabey maçından 8 gün geçmiş bir teknik direktörle dahi anlaşıp takımın başına getirememişsin. Taraftarla, basınla çatışıp, 5 dakika önce söylediğini yalanlayıp camiayla dalga geçiyorsun. Şehir desen; Bursaspor’un ismini unutmuş olan veya hatırlamak istemeyen binlerce insan…

Büyük bir karamsarlık ve kabullenmişlik hakim camida. Bu hava dağıtılır mı? Kısa vadede zor gözüküyor. Zira yapılan açıklamalar, ortaya dökülen icraatler maalesef buna sevkediyor. Bu kasvetli ortamın gölgesinde Bursaspor, ikinci sezonunu geçirdiği ligin üçüncü maçında 2’de 2 yapan Ankaraspor’u konuk etti Sütaş Timsah Park’ta.

6 ay sonra, bir iç saha maçında taraftarıyla buluşan Bursaspor’a yönetimin uyguladığı politika nedeniyle bir avuç taraftar destek verdi! Uygulanan bilet ve kombine bilet fiyat politikasının sonuçlarını dün net bir şekilde gördük. Kendilerini eleştirdi diye, ya da eleştirmeye devam edecek diye taraftarları sindirme politikasından derhal vazgeçilmeli. Zira gelenler yine protestolarını yapmaya devam etti. “Ben eleştiririm ama beni eleştiremezler” zihniyeti işlemez. Bu yapılan, Bursaspor’u ve sahada tüm emekleriyle ter döken ve taraftarın desteğinden mahrum kalmak zorunda bırakılan Bursaspor’un genç futbolcularını cezalandırmaktan başka ne işe yarar?

Bu ligde 1 puanın bile değeri çok önemli. Bunu geçen sezon acı bir şekilde gördük. Ancak bu sezon durum daha da farklı. Üç tecrübeli oyuncusunu takımda tutamayan ve son hafta ligde kalan bir takımdan bahsediyoruz. Bu nedenle alınacak her galibiyeti geçtim, 1 puan bile çok şey değiştirebilir.

Bunun ışığında Ankaraspor gibi dengeli bir rakibe karşı 2-0’lık galibiyet çok çok önemli. Karacabey Belediyespor maçındaki görüntüden sonra böyle bir tabloyla karşılaşılmış olması da bir mucize belki de. Hafta içinde Özlüce’de neler yaşandı bilmiyoruz ama oyuncuların göstermiş olduğu istek ve mücadele gücü galibiyetin anahtarı oldu. Alınan 3 puan özgüveni de yerine getirecektir. Bir parantez de takımın başında sahaya çıkan Nedim Vatansever’e. Atılan gollerden sonra, son düdükten sonra oyuncularla nasıl bağ kurduğunu canlı gözlerle gördüm. Acaba dünkü oyundan sonra Nedim hocayla devam etme kararı çıkar mı? Bence ihtimal dahilinde. Bekleyelim görelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X