Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Bize yine hüsran!

Köşe Yazısını Dinle

TFF 2. Lig Beyaz Grup 24. hafta maçında Bursaspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği İzmir temsilcisi Altınordu’ya 2-0 mağlup oldu. Galibiyet hasreti 13 maça çıkan yeşil beyazlı ekip, ateş hattındaki rakiplerinin puan kayıplarını değerlendiremezken, haftayı 12 puanla son sırada tamamladı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda oynanan belki de sezonun en kritik maçına tutuk başlayan yeşil beyazlılar, ilk 45 dakikada hücuma çıkmakta zorlandı. Stoper Yiğit Fidan’ın sağ bekte başladığı mücadelede bu bölgeden çok fazla atak yiyen Timsah’ta 23’te Emre Tepegöz sakatlandı, yerine 5 maçlık cezası sona eren Eren Tunalı girdi.

Bu değişiklikle Eren sağ beke Yiğit ön liberoya geçerken, ev sahibi Altınordu, Yiğit Fidan’ın Devrim Taşkaya’yı ceza sahası içinde düşürmesi sonrasında penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu Devrim gole çevirirken ilk yarıyı Bursaspor 1-0 yenik tamamladı.

AH BERAT AH…

İkinci yarıda skorun da verdiği dezavantajla daha cesur görünen Bursaspor, aradığı pozisyonları son dakikalara doğru buldu. Stoper Ertuğrul Kurtuluş’un forvete gönderilmesiyle savunmadan şişirilen toplarla birlikte duran toplarla gol atayan yeşil beyazlılarda 81’de Bilal Güney’in uzaktan şutu az farkla auta gitti.

88’de ve uzatma dakikalarında gönderilen uzun toplar sonrasında iki net pozisyon yakalayan Berat Altındiş, bunları savunma ve kaleciye nişanlayınca meşin yuvarlak ağlarla buluşmadı.

90+5’te dönen topta Bursaspor savunmasını çaresiz bırakan Altınordu, Onur Ramazan Toprak’ın golüyle farkı ikiye çıkardı ve sahadan da 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

BUNU ANLAMIYORUM!

Benim anlamadığım bir şey var… Bursaspor’un neredeyse ilk yarılarda hücum yapmak pek aklına gelmiyor. Taktik midir yoksa oyuncuların psikolojisi mi bunu yapmaya zorluyor bilmiyorum. Ancak, gol yedikten sonra hücumu düşünüyor yeşil beyazlı oyuncular.

Biliyorum, oyuncuların kapasiteleri sınırlı. Bunu zaten inkar etmiyoruz. Lakin zar zor bulunan pozisyonlar da çok cömertçe harcanıyor. Genç kardeşlerimiz psikolojik olarak da büyük baskı altında. Golün gelmediği her dakika bunu sahada gözlemlemek mümkün.

Ancak şöyle de bir gerçek var. Futbolda gol atamazsanız kazanamazsınız, dolayısıyla puan da alamayıp kötü sonu yaşarsınız! Dünkü karşılaşma Bursaspor adına sezonun kırılma maçıydı bana göre. Yeşil beyazlılar kazanabilse hem Altınordu ile farkı 2’ye indirecek hem de rakiplerinin puan kaybettiği haftada son sıradan kurtulup baskıyı rakiplerinin üzerine atacaktı.

Ne yazık ki olmadı. Ne yapılırsa yapılsın olmuyor! Pes edecek miyiz, tabii ki hayır. Matematiksel olarak şans devam ettiği sürece kovalayacağız. Lakin makasın iyice daraldığı ligde puan barajı da artmaya başladı. Umarım çok geç kalmayız diyeceğim ancak gerçekler de ortada.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X