Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Boynumuz yine bükük!

Köşe Yazısını Dinle

Taraftarların bir sloganı vardı ya hani; “Adı aşk bu eziyetin” diye… Çok acı bir şekilde bu eziyeti hissediyoruz. Yenilmek, kötü oynamak bir kenara… Sahada böyle ezilmek, Bursaspor armasıyla alay edildiğini görmek içimizi acıtıyor. Daha önce de yazdık. Bu takımın başına Pep Guardiola’yı da getirsen nafile. Çünkü oyuncuların kapasitesi belli…

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 7 maç sonunda 6 puanı bulunan Bursaspor, paraları saçan ve bu ligin üstünde sayılabilecek bir kadro kuran Bucaspor 1928 karşısında ne yazık ki yokları oynadı! Bu sezonki üçüncü teknik direktörü Murat Sözkesen ile ilk sınavına çıkan yeşil beyazlılar, ilk yarı boyunca Yusuf Sertkaya’nın uzaktan vurduğu şut dışında pek etkili olamadı, hatta orta sahayı çok zor geçti!. Buna karşılık ev sahibi ekip tek kale oynadığı ilk yarıyı 45. dakikada Taşkın Çalış‘ın yaklaşık 30 metreden attığı golle 1-0 önde tamamladı.

HAMLELER İŞE YARAMADI

İkinci yarıya hamleler yaparak başlayan Bursaspor Teknik Direktörü Murat Sözkesen, istediği etkiyi alamadı! İkinci 45 dakikada da yokları oynayan Timsah, kalesinde üst üste iki gol daha gördü. Eski Timsah İlhan Depe, önce 53’te ardından 56’da Bursaspor filelerini havalandırarak skoru 3-0’a taşıdı.

Kalan dakikalarda İzmir ekibi skoru daha da artıracak pozisyonlar yakalarken bunları değerlendiremedi ve maç 3-0 Bucaspor 1928 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla kazanamama serisi 5 maça çıkan Bursaspor, haftayı 6 puanla 14. basamakta, düşme hattının iki sıra yukarısında noktaladı.

BU İŞİN ŞAKASI YOK

Oynadığı 8 maçta Bursaspor sadece 1 kez kazanabildi. Puan kaybettiği, oyun olarak çok kötü olduğu maçlarda galibiyet bile içten değildi aslında. Ancak dün Yeni Buca Stadı’nın patates tarlasını andıran ve çizgileri dahi yamuk olan zemininde gördüğümüz yeşil beyazlı takım, eğer devre arasında takviye yapılmazsa çok net küme düşer! Ortada iyimser bakılacak bir tablo yok maalesef. Herkes bunun farkında.

Bursaspor’u eğer eski günlerine döndürmek istiyorsak, geçtiğimiz günlerde Devlet eski Bakanı ve yeşil beyazlı kulübün efsane Başkanı Cavit Çağlar’ın ateşlediği kıvılcıma tüm Bursa’nın destek olması gerekiyor. Bazıları belki işin ciddiyetinde olmayabilir ancak istenilen dokunuş yapılmazsa Türkiye’nin 5. şampiyonunu halı sahadan bozma, amatörvari sahalarda izlemeye devam ederiz. Yoksa Bursaspor diye bir kulüp maalesef tarihin tozlu sayfalarında kalacak!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X