Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Bu ligin kuralı bu!

Köşe Yazısını Dinle

14 Eylül 2010…  Bursaspor, tarihindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Atatürk Stadyumu’nda Valencia ile karşı karşıya geldi. 14 Eylül 2022… Süper Lig’in 5. şampiyonu Bursaspor, seviye olarak 3. kademe olan TFF 2. Lig’de deplasmanda Çorum Futbol Kulübü ile karşılaştı. Timsah, rakibi karşısında iyi direnç gösterse de ikinci deplasman maçını da kaybetti. 12 yılda koskoca kulübün ne hale geldiği ortada… İsmi ve arması bu ligi hak etmeyen ancak yönetimsel olarak göz göre göre yapılan hatalarla sürüklendiği yerde olan Bursaspor’un bir an önce bu çukurdan kurtulması gerekiyor. 

Kurtulması için de topyekûn tüm şehrin birlik olması şart. 

Aynı şeyleri tekrarlıyoruz belki ama 2+2= 4. 

TAKVİYE YAPILMAZSA…

Çoğunluğu Vakıfköy’den oluşan takımımıza sarılıp, sahip çıkıp, destek olurken gerçekleri de gözardı etmemeliyiz. Evet, ligin ilk yarısı bu şekilde geçecek. Evinde taraftarının da büyük desteğiyle Bursaspor elbet maçlar kazanacaktır. 

Ancak deplasmanlarda da bu takımın puanları cebine koyması lazım. Aksi taktirde kâbuslar görmeye, her deplasmanda hiç istemediğimiz sloganları dinlemeye devam ederiz. Bunların olmaması için de bir şekilde devre arasında tahtanın açılması ve takıma bu ligi bilen tecrübeli isimlerin dahil edilmesi gerekiyor!

İYİ NİYET ORTADA AMA… 

Çorum’da gördük. Murat Yıldırım, Sinan Kurumuş, Mehmet Akyüz ve Burak Çalık gibi Türk futbolunun her kademesini görmüş topçuları takımlarını galibiyete taşıdı. 

Bu ligin başlıca kuralıdır. Burada ligi bilen tecrübeli oyuncuların varsa maçlara önde başlarsın, kim ne derse desin. 

Bursaspor’da tüm futbolcuların iyi niyeti ve mücadelesi ortada.

Bunlarla ilgili hiç kuşkum yok ancak özellikle deplasmanlarda tecrübeli oyuncuların daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda var. 

Sadece Enver Cenk Şahin‘in hücumda sürüklemesiyle bir yere kadar.

İÇERİDE KAYBETME LÜKSÜ YOK 

Zamanla takım oyunu ve genç oyuncular daha da gelişecek. 

Buna inanıyorum. Ancak hücumda üretemediğinizde verdiğiniz emeklerin de boşa gittiğini görmek can yakıyor. 

Afyon deplasmanında olduğu gibi Çorum’da da kaleci Canberk Yurdakul takımı ayakta tutmaya çalıştı ama o da mağlubiyetleri engelleyemedi. Bursaspor ilk yarısında iyi işler yaptığı, en azından 1 puanla ayrılabileceği bir deplasmandan daha eli boş döndü. 

Takımın özgüven kazanması için içerideki maçlardan galip ayrılması, deplasmanlardan da boş dönmemesi gerekiyor.  Bunun için de pazar günü Bursa’daki Sivas Belediyespor maçında yeşil beyazlı taraftarlara büyük iş düşüyor. 

  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X