Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Bu nasıl kader!

Köşe Yazısını Dinle

16 Mayıs 2010… Bursaspor büyük bir devrime imza atarak 34. hafta maçında Beşiktaş’ı Atatürk Stadyumu’nda Pablo Martin Batalla ve İbrahim Toraman’ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 mağlup ederek Fenerbahçe’yi geride bıraktı ve Türk futbol tarihinin Süper Lig’deki 5. şampiyonu oldu. Bu devrimin üzerinden tam 13 yıl geçti. Bu kez, 16 Mayıs 2023’te Bursaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Somaspor’a sahasında 5-3  mağlup oldu ve kaderini yine ve yeniden son maça bıraktı.

Ne kadar garip geliyor değil mi kulağa? Bunu şampiyon olduktan hemen sonra veya birkaç sene sonrasında söylesek herhalde herkes  “Hayal dünyasında mı yaşıyorsun?” derdi. Ancak bu hayal değil, gerçeğin ta kendisi oldu. Geçmişte, başta basiretsiz yönetimlerin yaptığı hatalar başta olmak üzere herkesin maalesef bu çöküşte payı var. Nitekim yukarıda da belirttiğim gibi Süper Lig şampiyonu, Türkiye’nin 5. büyüğü Bursaspor, isim olarak 2. Lig, seviye olarak 3. Lig’de ligden düşmemeyi de şu an için başarabilmiş değil!

Önce Süper Lig’den sonra da 1. Lig’den rekor puanlarla düşen Bursaspor’un, tarihinde ilk kez mücadele ettiği TFF 2. Lig’de de 45 puan toplamasına rağmen düşme tehlikesinin olması başlı başına enterasan bir durum… Ancak bu duruma diğer liglerde olduğu gibi o kadar alıştık ki sürekli diken üstündeyiz. Bu kez, iki maç kala her şey Bursaspor’un elindeydi. Lakin buna rağmen Somaspor’u öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve mağlup oldu. Bu maç özelinde beni hayal kırıklığına uğratan gollerin neredeyse tamamını kolay bir şekilde yemek oldu… İnanın Bursaspor ceza alanı etrafında yürüyerek gezen Somalı futbolcular her geldiklerinde tehlikeyi yarattı ve golleri buldu. Hayal kırıklığına uğramadığım konu ise Bursaspor’u doğramaya gelen, TFF’nin gönderdiği operasyon hakemleriydi. Bir takımın kaderiyle oynamak bu kadar kolay mı ya!

Ölüm kalım maçlarında hep ölen Bursaspor’un 2.Lig’de kalıp kalmayacağı cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Nazilli Belediyespor maçında belli olacak. İki takım da 45 puanda. Dolayısıyla Nazilli ekibinin de düşme riski devam ediyor. Bursaspor 1 puan dahi alsa ikili averajda önde olduğu için ligde kalacak. Ancak, hiç düşünmek bile istemiyorum bu ihtimali ama yenildiği taktirde diğer maçların sonucuna bakacak. 44 puanlı İnegölspor, gelen geçenden 8-9 yiyen Tarsus İdman Yurdu ile, 43 puanlı Isparta ise dün 9-0 yenilen Sivas Belediyespor ile oynayacak. 45 puanlı diğer takım Batman Petrolspor da iddiası kalmayan Şanlıurfa’ya gidecek. Başka maçların sonucuna bakmadan ayağına gelen birçok şansı tepen Bursaspor, bu kez cumartesi günü şeytanın bacağını kırmak zorunda. Aksi taktirde cenazeyi kimse kaldıramaz!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X