Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Bursaspor’a hangi futbolcular haber gönderdi?

Köşe Yazısını Dinle

Süper Lig’in 5. şampiyonu Bursaspor adım adım 3. Lig’e doğru ilerliyor. Yeşil beyazlı kulübün içinde bulunduğu süreç bağıra bağıra gelirken, Türkiye’nin 4. büyük şehri Bursa’nın gözü önünde koskoca bir kulüp eriyor…

Pazar günü yapılacak yerel seçimler dolaylı olarak Bursaspor’u da yakından ilgilendiriyor. Zira aday olmayı düşünen isimler seçimden çıkacak sonuca göre hareket edecek.

Sporla siyasetin bu kadar iç içe olmasının doğru olmadığını düşünenlerdenim. Ancak Bursaspor’un içinde bulunduğu durumdan siyaset olmadan çıkmasıda mümkün olarak görmüyorum. Ne yazık ki realite bu yönde.

Bursa’nın, Bursaspor için kenetlenmesinin önemine defalarca değinsek de istenilen kenetlenme maalesef bir türlü gerçekleşmedi.

Öyle ki; Bursaspor olağanüstü bir durum olmadığı taktirde yeni sezonda 3. Lig’de mücadele edecek. İsmi 3. Lig olsa da seviye olarak Türkiye’nin profesyonel 4. Ligi!

YA AÇILACAK YA AÇILACAK

Bu acı verici durumu göz önünde bulundurarak hareket etmek, hayal dünyasından çıkıp gerçeklerle yüzleşerek geleceğe bakmak zorundayız. Doğru yapıda bir şirketleşmeyle birlikte Bursaspor’un yaşaması için bu yaz transfer tahtasının kesinlikle açılması gerekiyor. Başka bir alternatif mümkün değil!

Zira, ayrılacak isimlerin olacağını da düşünürsek mevcut kadroyla 3. Lig’de de tutunmanın zor olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Bu nedenle, mevcut yönetim veya gelecek yönetim… İsimlerden bağımsız kim gelirse gelsin tahtayı açmak zorunda. Aksini düşünen zaten aday da olmasın!

Tahtanın açılması halinde Bursaspor’a gelmek isteyecek birçok oyuncunun olduğunu biliyorum. Gelecek olanlar 3. Lig’e değil, Bursaspor’a gelecek. Bunun bilinciyle doğru bir şekilde hareket edildiğinde yeşil beyazlı kulübün vakit kaybetmeden üst liglere tırmanabileceğini düşünüyorum.

DİRİLİŞ İÇİN KOŞARAK GELİRLER

Kulağıma gelen bazı isimler de var. Harun Tekin, İlhan Depe ve Enver Cenk Şahin haber gönderenlerden birkaçı… Bursaspor patentli onlarca oyuncu hala üst seviyelerde forma giyiyor. Tahta açıldığı taktirde, Bursaspor’un dirilişini gerçekleştirme adına koşarak kulübe geleceklerin sayısı da artacaktır.

Tabii bunların somutlaşması, yani tahtanın açılabilmesi için hatırı sayılır paraların ödenmesi gerekiyor. Hangi yönetim göreve gelirse gelsin, tek başlarına altından kalkabilecekleri bir iş değil.

Çok kez söyledik ancak gelecek yönetime tüm Bursa’nın sahip çıkması gerekiyor. Yapılacak genel kurulda bir anlamda Bursaspor’un geleceği de belirlenecek. Bir kez daha tekrarlayayım: Bursaspor’un yaşaması için hayal dünyasından çıkıp gerçeklerle yüzleşerek geleceğe bakmak ve birlik olmak zorundayız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X