Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Çok çalışmak lazım çook!

Köşe Yazısını Dinle

2 Ağustos’tan bu yana Afyon’da kamp yapan Bursaspor, üçüncü hazırlık maçında TFF 3. Lig 1. Grup takımlarından Orduspor 1967’ye 3-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında hücum etmekte zorlanan ancak buna rağmen son bölümde iki net pozsiyon yakalayan Bursaspor bunları değerlendiremezken ikinci yarıda biraz daha hareketli görüntü sergiledi.  İlk yarıda kalesinde pozisyonlar veren Timsah, üçüncü provasında da ikinci yarıda daha iyi bir görüntü ortaya koydu. 

Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, Orduspor 1967 karşısında kalede Deniz Aydın, savunmada Hamza Baran Arıkan, Ertuğrul Kurtuluş, Kerem Kök, Abdullah Tazgel, orta sahada Ozan İsmail Koç, Deniz Dirk Knibbe, Hasan Ayaroğlu, kanatlarda Eren Güler ve Enver Cenk Şahin, en ileri uçta ise Berat Altındiş ilk 11’ini sahaya sürdü. Kubilay Sönmez sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. 

HATAYI AFFETMEDİLER 

Afyonkarahisar Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelede yeşil beyazlılar maçın hemen başında yenik duruma düştü. 7. dakikada Gökay Eser’in kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen İbrahim Konuksever, kaleci Deniz Aydın’ın hatalı çıkışını da değerlendirerek kafayla topu Bursaspor filelerine gönderdi ve Orduspor 1967 1-0 öne geçti. 

İlk yarı boyunca hücum etmekte ve organize olmakta oldukça zorlandığı görülen Bursaspor, ilk şutunu 20. dakikada Hasan Ayaroğlu’nun kullandığı serbest vuruşta çekse de top yandan dışarı gitti. Kalesinde ciddi pozisyonlar da veren yeşil beyazlılarda, 41’de Cenk Şahin’in rakibe pres yaparak kazandığı ve ceza sahasına girerken müsait pozisyondaki zayıf vuruşu kaleci Ahmet Çağrı’da kalırken 45’te Hasan Ayaroğlu yakaladığı pozisyonda meşin yuvarlağı kaleciye nişanladı. İlk yarı 1-0 sona erdi. 

DAHA ÇOK MAÇ YAPILMALI 

Geride kalan iki hazırlık maçında olduğu gibi bu maçın ikinci yarısında da  oyuncu değişiklikleriyle daha enerjik görünen yeşil beyazlı takım buna rağmen ikinci golü de kalesinde gördü. 75’te Kerem Kök’ün hatasıyla topu kazanan Orduspor 1967’de ceza sahası içinde bomboş durumda olan Burak, topu filelerle buluşturdu ve takımını 2-1’lik üstünlüğe taşıdı. 89’da Orduspor 1967 Metin ile bir gol daha bulurken Bursaspor sahayı 3-1’lik mağlubiyetle terk etti. 

Genel olarak fotoğrafa baktığımızda Bursaspor’un hücumdaki eksikleri net olarak göze çarpıyor. Savunmada da basit oynamak varken macera peşinde koşmak hataları da beraberinde getiriyor ne yazık ki…  Çoğunluğu oldukça tecrübesiz olan oyunculardan kurulu Bursaspor’da genç oyuncular şüphesiz maç oynadıkça  daha fazla tecrübe kazanacak. Ancak  bu takımın çok ama çok çalışması gerektiği en önemli gerçek. Nasıl ki Aksaray karşısında kazandığında bu takım çok iyi değilse dün akşam kaybettiğinde de çok kötü değil.  Lakin 2. Lig gibi bir cadı kazanında fiziksel anlamda güçlü olması gereken Bursaspor, gençleriyle birlikte  mümkün olduğundan çok daha fazla çalışması ve hazırlık maçı oynaması şart. Ligde 4 Eylül’de oynanacak Afyonspor maçına kadar eksiklerin giderilmesi  gerekiyor. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X