Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Çok yazık oldu!

Köşe Yazısını Dinle

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynadığı 4 maçta 4 puan toplayan Bursaspor, kritik maçta sahasında ağırladığı puansız Altınordu ile 1-1 berabere kalarak galibiyet hasretini 2 maça çıkardı. Geçtiğimiz hafta Nazilli Belediyespor deplasmanından eli boş dönen Timsah, bu beraberlikle birlikte puanını 5’e yükseltti. Maç boyunca mücadeleci görüntüsüyle dikkat çeken Bursaspor’da Nedim Vatansever, Nazilli deplasmanına göre bir değişiklik yaptı.

EREN’İN SAKATLIĞI PLANLARI BOZDU

Nedim Hoca, orta sahada Barış’ın yerine Ömer Turan’a şans verdi. Bunun dışında aynı kurguyla sahada yer alan Bursaspor, ilk yarı boyunca rakibine net fırsat vermedi. Zaman zaman ön alanda yaptığı presle Altınordu savunmacılarına uzun top şansı bırakan Timsah, buna karşılık kanatlardan geliştirilen ataklar ve duran toplarda gol aradı. Bilal Güney ile birkaç kez gole yaklaşan yeşil beyazlılarda, Eren Güler’in ilk yarı bitmeden yaşadığı sakatlık moralleri bozsa da ikinci yarıya istenilen başlangıç yapıldı.

BİLAL’İN ORTASI GOL GETİRDİ

51’de sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Bilal Güney’in sol ayağıyla ceza sahası içine gönderdiği top sekerek direğe çarptı ve Altınordu’dan Hasan Berat Kayalı’nın dokunuşuyla ağlarla buluştu. Golle birlikte morallenen ve tribünlerin de hareketlendiği Bursaspor’da kaleci Canberk skorun erken eşitlenmesine engel oldu. 59 ve 77’de Altınordu hücumcularına adeta kalede uzayarak geçit vermeyen Canberk, son anlarda kalesinde büyük baskı kuran İzmir ekibine karşı, geçen sezon Karacabey Belediyespor forması giyen Devrim Taşkaya’nın uzatma dakikalarında attığı gole engel olamadı ve Timsah 1 puana razı oldu.

BELKİ O GOL OLMAYACAKTI!

Açıkçası sonuna kadar getirilen bir maçı bu şekilde bitirmek çok dramatik oldu. Puansız bir rakibe karşı zor bir maç olacağını öngörüyorduk. Ancak golü bulduktan sonra ikinciyi atamamak psikolojik olarak Bursasporlu oyuncuları savunmaya yönlendirdi. Nasıl ki, teknik adamları geç değişiklik yaptı diye eleştirdiysek dünü maçta da bu kez Nedim Hoca değişiklik haklarını erken bitirdi. Son değişiklik hakkı kullanıldığında dakikalar 65’i gösteriyordu. O hakları son dakikalara doğru kullanıp oyunu kendi lehimize soğutabilseydik belki de o gol olmayacaktı.

Ancak varsayımlar üzerinden yorum yapmak kolay. Olan oldu elbette ama ortada kaçan 2 puan ve oyuncuların yaşadığı büyük hayal kırıklığı var. Öyle ki takımın en genç oyuncularından Mustafa Genç, maç sonrası sahayı gözyaşlarıyla birlikte terk etti. Böyle maçlar oynayarak elbette tecrübe kazanacaklar ancak yapılan hataları ki bu maç özelinde de çok basit top top kayıpları oldu… Teknik heyet özellikle irdeleyecek ve oyunculara aktaracaktır. Nazilli maçından puanla ayrılabilirdi Bursaspor, ek olarak dün de 2 puan kaybedildi. 4 takımın düşeceği bir ligde 1 puanın önemi bile ortadayken kaçan 2 puana üzülmemek elde değil. İyi niyetinden şüphe duymadığım teknik heyet ve oyuncuların bir an önce son iki maçın travmasını atlatması için her şey yapılmalı. Zira, önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak Beyoğlu Yeni Çarşı maçı daha da kritik bir hal aldı.

KABUL EDİLEMEZ!

Bursaspor yönetimi, karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamayla maçın canlı yayınlanmayacağını duyurdu. Nedeninin ise tribüne daha fazla taraftar çekmek olduğu ifade edildi. Bunu herhangi bir küçük Anadolu şehrinde veya kasabasında yapabilirsiniz. Ancak Bursaspor gibi, şampiyon apoletli takımın kendi iç saha maçını bu şekilde canlı yayınlamaması kabul edilemez bir durum.

Bunu dayatmak faydadan çok zarar getirir. Ayrıca, Bursaspor’u sadece Bursa’dan ibaret sanmak da yanlış bir düşünce. Zira hem şehir dışında hem de yurt dışında Bursaspor’u tutan ve destekleyen binlerce insan var. Bunu da gözardı etmemek gerekirdi. Aynı gün U17 maçını kendi YouTube kanalından yayınlayabilen Bursaspor, A takımın maçını da en kötü ihtimalle kendi kanalından yayınlamalıydı. Bu durum, Bursaspor’un azalan prestijine daha da darbe vurdu. Umarım yönetim kurulu böyle bir hata tekrarlamaz!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X