Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Güç farkı skora yansıdı!

Köşe Yazısını Dinle

İki takımın güç dengesi göz önüne alındığında açıkçası 1 puanın Bursaspor için kazanç olacağını düşünüyordum. Kadro olarak bu ligin en güçlü silahlarından bir çoğunu elinde bulundan Çorum FK karşısında kalede Deniz Aydın olmasa belki de ilk yarıdan maç çözülecek ve farka gidecekti. İlk 45 dakikanın neredeyse tamamında savunma yapmak zorunda kalan ve bir iki duran top dışında rakip kaleye yüklenemeyen Bursaspor’un soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle girmesi bence şanstı.

Buna karşılık ikinci yarının başında neredeyse otoban olan kendi sağından gelen atakla kalesinde gol gören Bursaspor, gole kadar olan direncini de yitirdi. Ardından rakibin bulduğu ikinci golle malumun ilanı da olmuş oldu.

Yazının başında söylediğim gibi… 1 puanın bile çok büyük kazanç olduğu Bursaspor’da alınan bu mağlubiyet beklenmedik bir şey değildi. Güç farkının ortada olduğu net bir şekilde gözler önüne serildi. Bursaspor takımını çok iyi tanıyan Tahsin Hoca, oyuncularına “Sadece Enver Cenk’i tutun” demiş olacak ki Çorumlu oyuncular tabiri caizse sadece kaptana çalıştı ve birçok kez faulle yıldırma politikasını uyguladı.

Eksiklerin hatsafhada olduğu Bursaspor’da Hasan Ayaroğlu’nun son bölümlerde de olsa oyuna girmesi Timsah için bir artı olarak gözüküyor. Ancak Hasan Sabri’nin sakatlığıyla forvette oluşan boşluk takımı etkiledi. U19’dan gelen Seçkin Batuhan ilk 11’de başladığı mücadelede bana göre heyecanına yenildi. Onu da anlayabiliyorum ancak bulduğu şanslar için dikkatli olup iyi değerlendirmeli.

Üzülmeye de, başka bir duyguya da kapılmaya zaman yok. Zira çarşamba günü Sivas Belediyespor deplasmanına gidecek Bursaspor… İklim şartları oldukça zorlayıcı olacak. Lakin ateş hattının üstünde yer almaya devam edebilmek için bu maçın kesinlikle kazanılması gerekiyor. Ondan sonrasında tabii ki pazar günü A.Sportif maçının atmosferi çok farklı olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X