Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Kaçan 2 puana üzülmemek elde değil!

Köşe Yazısını Dinle

O kadar enteresan bir ligdeyiz ki… Her dakika farklı bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bunu hem saha içi hem de saha dışındaki durumlar için söylemek mümkün. Saha içinde anlık durumlar duygu değişimine sahne olurken, bitime sayılı haftalar kala puan tablosu da bu duygu değişiminin ana faktörü. Normal şartlarla baktığımızda Isparta deplasmanında alınan 1 puan için iyi diyebiliriz. Ancak hem 90. dakikada yan toptan golün yenmesi hem de İnegölspor ile özellikle Batman Petrolspor’un zorlu Düzcespor deplasmanında kazanması Bursaspor ile düşme potası arasındaki puan farkını bir anda 4’e düşürdü, baraj da yükseldi. Dolayısıyla kaçan 2 puana üzülmemek elde değil.

Bursaspor dünkü maçtan 3 puanla ayrılsa 10. sıraya tırmanacak ve 4 takımı birden altına alacaktı. Lakin beraberlikle birlikte bu durum tersine döndü. Şimdi, çok kritik bir 4 maç var önümüzde. Her ne kadar alttaki iki takımın kazanması farkı indirse de kalan haftalarda aynı ciddiyetin ortaya konması halinde Bursaspor ligi strese girmeden bitirecektir. Kalan 4 haftada, özellikle bu hafta Arnavutköy Belediyespor’a karşı alınacak galibiyet yeşil beyazlı ekibi daha da rahatlatacaktır.

Arka arkaya üçüncü beraberliğini alan Bursaspor, Özer Hurmacı’yla birlikte yenilmez bir takıma dönüştü. Hurmacı’la birlikte 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan yeşil beyazlı ekip, Tarsus maçını da saydığımızda yenilmezlik serisini de 7 maça çıkarmış oldu. Bursasporlu taraftarlar, takımdaki değişimin farkında. Pes etmeyip, yenilgiyi kabul etmeyen bir takım izlediklerinin farkındalar. Bunu dünkü maçın sonunda tüm takımı tribünlere çağırıp tezahüratlarla destek ve moral vererek sonuna kadar gösterdiler. 90 dakika sağanak altında harika destek oldular. Isparta’da bazı deplasmanların aksine çok iyi karşılandı Bursaspor. Ispartalı futbol severler hem maç öncesi hem de maç sonunda Bursaspor’u bağrına bastı, takımı tribüne çağırıp alkışladı. İki takım taraftarları karşılıklı tezahüratlarla dostluklarını ortaya koydu. Umarım bu görüntülerin devamını artarak görmeye devam ederiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X