Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Nefes alıyorsan umut vardır!

Köşe Yazısını Dinle

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta son sıraya demir atan Bursaspor, 23. hafta maçında sahasında Nazilli Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Yeşil beyazlılar bu sonuçla galibiyet hasretini 12 maça çıkarırken, 6 maç aradan sonra puanla tanıştı ve puanını 12’ye yükseltti.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda, seyircisiz oynanan mücadelenin ilk 20 dakikasında Bursaspor etkili olmadı. 20’den sonra rakip yarı sahada görünmeye başlayan yeşil beyazlılar, 35’te organize gelişen atakta Bilal Güney’in ceza sahası dışından vurduğu cılız şuttan sonuç alamadı.

41’de ise Bursaspor önemli pozisyondan yararlanamadı. Sol taraftan gelişen atakta Kerem Dede’nin dar açıdan yaptığı vuruş kalecinin omzundan geri geldi, ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

HAKEM DEVAM ETTİRDİ!

İkinci yarıya istediği gibi başlayamayan Bursaspor, rakibin ablukasına maruz kaldı. Uzun bir süre hücumda çıkmakta zorlanan Timsah, yaptığı savunma ve kaleci Deniz Aydın’ın kurtarışlarıyla ablukayı gol yemeden atlatmayı başardı.

Bu yarıda Abdullah Tazgel’in getirdiği toplarla etkili olmaya çalışan Bursaspor, 90+2’de Emre Tepegöz’ün rakibin müdahalesi sonrasında ceza sahası içinde yerde kaldı. Maçın hakemi Ramazan Doğanay bu pozisyonda devam kararı verirken verdiği karar büyük tepki topladı. Kalan bölümde gol olmayınca karşılaşma 0-0 tamamlandı.

KALE SONUNDA KAPANDI!

Yeni teknik direktörü Ümit Şengül yönetiminde ilk puanını dün alan ve 6 maçlık mağlubiyet serisine son veren Bursaspor için bu maç kesinlikle kazanılması gereken bir mücadeleydi. Ankaraspor maçında bölüm bölüm etkili olan yeşil beyazlılar, dünkü maçta da zaman zaman pozisyonlar bulmaya çalıştı.

Nazilli karşısında en olumlu gördüğüm hadise takımın savunmada dirençli olmasıydı ki tam 12 maç sonra rakiplere Bursaspor kalesi kapanmış oldu. Tabii bu durum kümede kalmak için yeterli olmayacak.

Zira bu takımın gol atıp maç kazanması gerekiyor. Ligdeki makas hızlıca daralsa da özellikle Mustafa Genç ve atılan 14 golün 9’una imza atan Çağatay Yılmaz’ın geri dönmesiyle hücumda işler tersine dönecektir diye düşünüyorum.

ALTINORDU MAÇI ÇOK KRİTİK

Nazilli maçı ne kadar kritik diyorsak pazar günü deplasmanda oynanacak Altınordu maçı da o kadar kritik. Ateş hattının hemen üzerinde yer alan İzmir temsilcisi dün 90+4’te yediği golle Ankara Demir’e 3-2 mağlup oldu.

Pazar günü Bursaspor şansızlığını kırıp İzmir’den 3 puanla dönebilirse puan farkı da birden 2’ye düşecek. Bu nedenle camia olarak o maça konsantre olmalıyız. Deplasmandaki mücadelede taraftarın desteği de çok kıymetli. Özlüce’de yakılan fitille birlikte, alınacak bir 3 puan rakipleri telaşa sokmak için de yeterli olacak. Mucizeyi lig sonuna kadar kovalayacağız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X