Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Rüzgârı arkamıza aldık

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor, Özer Hurmacı yönetiminde çıktığı ikinci maçtan da galibiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz perşembe günü evinde Bayburt’u 3 golle uğurlayan Timsah, bu kez de ilçesinin takımı İnegölspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek oldukça rahat bir nefes aldı. Zira iki maçta 6 puanı cebine koyan yeşil beyazlılar, düşme hattıyla arasındaki puan farkını da 7’ye çıkartmış oldu. Soğuk ve yağmurlu bir günde alınan 3 puan şüphesiz çok değerli. Hele ki ateş hattındaki rakiplerinden birini yenmek bunu daha da değerli kıldı.

Bayburt maçındaki 11’i bozmayan Özer Hoca, o maça göre takımını biraz daha temkinli çıkardı gibi geldi bana. Çünkü, gole kadar organize gelişen bir Bursaspor atağı göremedik maalesef. İlaveten İnegölspor’un da gol için önemli girişimleri olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, son haftaların formda ismi Berat’ın asistinde Çağatay Yılmaz’ın attığı gol bir anda rüzgarın yönünü değiştirdi. Gelen bu golle birlikte özgüveni artan Bursasporlu futbolcular daha rahat İnegölspor kalesine giderken, Hamza Baran’ın kaçırdığı net pozisyon golle sonuçlansa soyunma odasına iki farklı üstünlükle girebilirdi yeşil beyazlılar.

İkinci yarıda beklendiği gibi Bursaspor kontrataklar yakaladı. Nitekim, gelişen bir kontratakta Hasan Ayaroğlu’nun ceza sahası dışından yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve Bursaspor skoru 2-0’a taşıdı. Kalan dakikalarda skoru korumasın bilen yeşil beyazlılar sahadan da bu skorla galip ayrılan taraf oldu. Bu galibiyet sadece puan farkını açmakla kalmadı… Üstüne takımın üzerindeki pozitif enerjiyi de artırdı. Bu rüzgarla birlikte sezonu en azından korkulu rüya görmeden bitireceğiz diye umut ediyorum.

Tabii maçın önüne geçen bazı olaylar da oldu. Bursa’nın ilçesi  İnegöl’ün takımı olan İnegölspor’un taraftarları ne yazık ki hem Bursa’ya hem de Bursaspor’a ağza alınmayacak küfürler, hakaretler savurdu içlerinde akrabası, tanıdığı, arkadaşı, komşusu yokmuş gibi. Bir Bursalı olarak ben onlardan utandım. Ancak onların utandığını pek sanmıyorum. Küfür etmek yerine takımlarına destek verseler belki de şu anda takımları küme düşmenin eşiğinde olmazdı. Umarım Bursa’yı temsil eden İnegölspor iyi sonuçlar alır ve ligde kalır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X