Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Sadece nefes aldık

Köşe Yazısını Dinle

Nazilli Belediyespor karşısında çok değerli bir galibiyet aldı Bursaspor. Kaybedilen üst üste maçların ardından böyle bir nefes almak çok önemliydi. Farklı değişikliklere maça başlayan yeşil beyazlılar, rakibine göre çok daha istekli ve azimliydi. Son maçlarda kaybolan bu duygunun geri gelmesi güzel olsa da bunu 3 puanla süslemek çok önemli. Transfer yasağı nedeniyle her bölgede görüldüğü üzere sıkıntı çeken yeşil beyazlı ekipte forvet bölgesinde olan eksik parçaya Hasan Sabri Karaca’nın dönüşü bu maç özelinde tabiri yerindeyse ‘cuk’ oturdu. Zorlu ön çapraz bağ sakatlığının ardından geri dönen 18 yaşındaki forvet, oyuna girdiği andan itibaren varlığını hissettirdi. Çalışkanlığının meyvesini de son anlara doğru gol atarak aldı. Umarım yolculuğu sakatlıksız bir şekilde devam eder. Yeniden hoş geldin Hasan Basri!

Kim ne derse desin. Bu takımın ligde kalması için tek umut transfer tahtasının açılması... Bunun için yoğun uğraşlar veren yönetime şehrin destek vermesi gerektiğini her fırsatta dile getirdik. Ancak görünen o ki hala kafalarını kuma gömmekte kararlılar. Umarız bu umarsız tavırlarından vazgeçip üzerlerine düşeni yaparlar. Tabelaya baktığımızda Bursaspor, 2. Lig Beyaz Grup’ta ilk yarıyı 18 puanla 16. sırada, yani düşme hattında tamamladı. Önce cuma gününe kadar eksi 3 puan cezası alınmaması için belgelerin tamamlanması gerekiyor. Ardından sıra filiz lisans işini çözmeye gelecek. FIFA’dan gelen iki dönem transfer yasağını kaldırmak için de çalışmalar sürerken, emsali bulunmayan bir kararın çıkabilmesi için bir mucizeye ihtiyacımız var.

 

FK hayalleri kuranlara kötü haber

FK hayalleri kuranlar FIFA’nın yeni kararını görmüştür belki… Görmedilerse hatırlatalım. 1928 Bucaspor Kulübü‘yle ilgili verilen bir kararda özetle diyor ki FIFA, “1928 Bucaspor Kulübü, futbolculara borcu olan ve lağvedilen Bucaspor’un logo ve renklerine sahip. Aralarında bağ var. Bu yüzden davalık olan futbolcuların parasını 1928 Bucaspor ödeyecek.” Konuya ilişkin futbolcular ise Bucaspor’da geçmişte forma giyen Eduardo Gomes ve Mohamed Dahmane…

Gerçekten milat olacak bir karar. Zira Türkiye’de lağvedilen birçok kulüp var. Hatırlamak gerekirse, Gaziantepspor’un yerine Gaziantep FK, Manisaspor’un yerine Manisa FK, Malatyaspor’un yerine Yeni Malatyaspor, Karabükspor’un yerine Karabük İdman Yurdu, Mersin İdman Yurdu’nun yerine Yeni Mersin İdman Yurdu kulüpleri kuruldu. Liste daha da uzar gider. Mart ayında CAS’ta 1928 Bucaspor ile ilgili dava görüşülecek. Eğer davada FIFA’nın Bucaspor’un devamı olarak gördüğü karar onaylanırsa bu durumda yeni kurulan kulüplerin eski borçlardan sorumlu olması yüksek bir olasılık olacak.

Ezcümle; “Bursaspor’u lağvedelim, amatöre kadar gitsin. Biz x takımı satın alarak yeni ve borçsuz bir takım kuralım” hayaline girişenler hayallerini bir kenara bırakıp Türkiye’nin 5. şampiyonu Bursaspor’u düzlüğe çıkartmak için çaba sarf etsinler. Etmeyeceklerse de böyle boş hayallerle birbirlerini oyalamasınlar. Zira Bursaspor’un kaybedecek bir dakikası bile yok.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X