Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Timsah’tan moralli final

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor Afyon kampındaki son hazırlık maçında Etimesgut Belediyespor’u tek golle geçti

Başkent temsilcisi karşısında Hasan Ayaroğlu’nun attığı golle 1-0  kazanan yeşil beyazlılar kampı moralli noktalarken, ikinci yarıdaki görüntüsüyle umut verdi.

Tarihinde ilk kez TFF 2. Lig’de, hem de transfer tahtası kapalı bir şekilde mücadele edecek Bursaspor, 2 Ağustos’tan beri Afyon’da yaptığı üçüncü etap kampını dün akşam oynadığı hazırlık maçıyla tamamladı. Yeşil beyazlılar, dördüncü hazırlık maçında TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Etimesgut Belediyespor’u Hasan Ayaroğlu’nun 49. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek kampı mutlu noktaladı.

Bursaspor sahaya, Deniz Aydın, Eren Tunalı, Ertuğrul Kurtuluş, Yiğit Fidan, Abdullah Tazgel, Hamza Baran Arıkan, Ozan İsmail Koç, Hasan Ayaroğlu, Enver Cenk Şahin, Mustafa Genç ve Eren Güler ilk 11’iyle çıktı. Orduspor 1967 maçında da oynamayan Kubilay Sönmez’in yanı sıra kampa sonradan dahil olan Furkan Emre Ünver, dün akaşmki maçın kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Tahsin Tam, sağ bek Hamza Baran Arıkan’ı ön liberoda denerken, Eren Güler tek forvet olarak ilk yarıda gol aradı.

 

BERAT KAPTI HASAN ATTI

İlk yarının genelinde top hakimiyeti Etimesgut Belediyespor’daydı. Topla yüksek yüzdeli oynayan Başkent ekibinde 3. dakikada Turan’ın ceza sahasından yaptığı vuruş üst direkten geri geldi. Bu yarıda daha çok bekleyen tarafta olan Bursaspor hücumda istediği üretkenliği bir türlü gösteremedi. Buna karşılık 2. Lig’deki birçok takım gibi temaslı ve sert futbolu benimseyen rakibi karşısında direkten dönen top dışında  kalesinde net pozisyon da vermedi yeşil beyazlılar.

İkinci yarıda daha hareketli bir görüntü ortaya koyan Bursaspor golü de hızlı buldu. 49’da Berat Altındiş presle kazandığı topta müsait durumdaki Hasan Ayaroğlu’nu gördü. Hasan’ın geriye çekmesiyle topu önünde bulan Ozan İsmail’in vuruşu kaleci Mert’ten döndü. Bir kez daha topla bulışan Hasan Ayaroğlu sağ ayağıyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Golden 5 dakika sonra ise Eren Tunalı’nın ortasında Berat’ın penaltı noktası üzerinden müsait durumda yaptığı vuruş kalecide kalırken yine Berat’ın 81’de sol çaprazdan yaptığı güzel vuruş üst ağlarda kaldı. Müsabakada başka gol olmayınca Bursaspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.

 

HÜCUMDAKİ SIKINTILAR ORTADA

Genel olarak baktığımızda Bursaspor’un oynadığı 4 hazırlık maçında da hücum konusundaki sıkıntıları ortada. Pozisyon üretmekte zorlanıyor takım. Ancak bu zamanla, birlikte antrenman yapıp maç oynamaya devam ettikçe aşılabilecek bir durum. Evet, gençler adı üstünde genç ve tecrübesizler. Oturduğumuz yerden söylemesi kolay gibi gözüküyor ancak genç oyuncuların biraz daha sakin olmaları ve basit oynamaları gerekiyor. İçlerinde yetenekli birçok isim var.  Eminim ki gün geçtikçe yeteneklerini de daha çok ortaya koyacaklar.

Tabii bunun için de maç tecrübelerinin artması şart. Yeşil beyazlılar 27 Ağustos Cumartesi günü Timsah Park’ta 3. Lig takımlarından Belediye Kütahyaspor ile Timsah Park’ta karşı karşıya gelecek. Taraftarlara da açık olacak bu mücadele lig öncesinde Bursaspor’un en ciddi sınavı olacak. Özellikle genç oyuncuların taraftar önündeki performansı ayrıca mercek altında olacak.  Dün akşamki maçta 2. Lig’deki maçlardan bir örnek de izledik gibi görüyorum. Çünkü bu ligdeki takımların çoğu temasla oynayan takımlar. Bu yüzden sahada ayakta kalmak da çok önemli olacak…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X