Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Tutun kollarımdan düşerim şimdi!

Köşe Yazısını Dinle

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta ilk yarının son maçında Bursaspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği Vanspor FK’ya 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla ligde kazanamama serisi 8 maça çıkan yeşil beyazlılar, ilk devreyi 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 14 puanla 17. basamakta tamamladı. Vanspor FK ise 7 maç aradan sonra galip geldi.

3 puan silme cezası için itirazını yapan Bursaspor, bu itirazı kabul görmezse resmen 11 puana düşerek ligin son sırasına demir atacak.

Diyarbekirspor karşılaşması sonrası ağır cezalarla karşı karşıya kalan ve dünkü mücadelede cezalı 8 oyuncusundan yoksun olan Bursaspor, hayli çileli bir yolculuğun ardından Van’a ulaştı ve 18,6 yaş ortalamasına sahip takımla sahaya çıktı.

Van Atatürk Stadyumu’nda, seyircisiz oynanan maçta ev sahibi Vanspor FK, 13’te Barış Dalkıran’ın rakibini kayarak düşürmesi sonrası penaltı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen eski Karacabey Belediyesporlu Harun Kavaklıdere ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi, ilk yarı bu skorla sona erdi.

KEREM MATIŞLI ENGEL OLDU

Maçın tamamında etkisiz bir görüntü ortaya koyan Bursaspor, ikinci yarıda tamamen çözüldü. Yeşil beyazlılar, 64’te Emre Öztürk, 66’da ise Onurcan Güler’in gollerine engel olamadı ve iki dakikada iki gol yiyerek 3 farklı geriye düştü.

Bursaspor’da, kariyerindeki ilk profesyonel maçına çıkan 16 yaşındaki file bekçisi Kerem Matışlı, 3 net pozisyonda gole izin vermeyerek farkın daha da açılmasına engel oldu.

88’de Berat Altındiş, kendi kazandırdığı penaltıyı kaleciye nişanlayınca karşılaşma Vanspor FK’nın 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

MUCİZEYE İHTİYAÇ VAR

Acı ama gerçek… Türkiye Süper Lig tarihinin 6 şampiyonundan biri olan Bursaspor, TFF 3. Lig’e koşar adım gidiyor. Geçmişte yapılan yönetimsel hatalar başta olmak üzere tüm hataların birleşimi 60 yıllık koca çınarı bu duruma kadar getirdi.

Üstüne bir de şehir 16-17-18 yaşındaki çocukları sahipsiz bırakınca bir lig daha düşmek kaçınılmaz gibi gözüküyor.

3 milyonu aşan nüfusu sahip koca bir şehrin ağır yükünü omuzlayan Bursasporlu futbolculara destek olunmaması herkesi kahrederken yeşil beyazlı takımın ligde kalabilmesi için gerçekten bir mucizeye ihtiyacı var!

ÇOK GEÇ KALDILAR

Bildiğiniz üzere mevcut yönetim olağanüstü kongre kararı aldı. 13 Ocak, çoğunluk sağlanamazsa ise 20 Ocak tarihinde yapılacak kongre.

Geldikleri günden bu yana, bilinen şeyleri sürekli tekrarlayan mevcut yönetim kongre kararı almakta çok gecikti.

Eğer daha önce bu kararı alsalardı gelecek yönetimin eli güçlenecek, belki de bazı şeyleri hayata geçirebilmek için zaman kazanacaktı.

Ne yazık ki bu şans da ellerinden alındı. Daha önce aday olacaklarını açıklayan isimler resmi başvuru yapacaklar mı? Veya yeni isimler ortaya çıkacak mı bunu 6 Ocak Cumartesi günü Divan Kurulu’na yapılacak başvurularda göreceğiz.

Kara bulutların uzun bir süre daha dağılmayacağı gözüken Bursaspor’un durumunu İbrahim Tatlıses’in şarkısı özetliyor aslında:

Tutun kollarımdan düşerim şimdi… Yalnızım dostlarım yalnızım, yalnız!”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X