Emre Kurtbay
Emre Kurtbay

Yasağın gölgesinde gelen 1 puan!

Köşe Yazısını Dinle

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta zor günler geçiren, olağanüstü kongre sürecine giren ve FIFA’dan 2 dönem transfer yasağı alan Bursaspor 8. hafta maçında deplasmanda Ankaraspor ile  1-1 berabere kalarak iki maç aradan sonra puanla tanıştı. 

Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynanan maçta Bursaspor’un tek golünü oyuna ikinci yarının başında dahil olan Emre Tepegöz  47. dakikada ceza sahası çizgisi üzerinden şık bir vuruşla kaydetti. 

Bu sonuçla puanını 7 yapan yeşil beyazlılar, bu sezon deplasmanda ilk kez puanla tanıştı. 

TAHSİN TAM’DAN 3 DEĞİŞİKLİK 

FIFA’dan gelen transfer yasağı kararının gölgesinde Ankaraspor maçına çıkan Bursaspor’da Teknik Direktör Tahsin Tam, Erokspor maçına göre üç değişiklik yaptı. 

Sakat olan Enver Cenk Şahin’in yerine Hamza Baran Arıkan’a şans veren Tahsin Tam, sağ bek Eren Tunalı’nın yerine ise Samet Bozkurt’u görevlendirdi. Cezası sona eren Ertuğrul Kurtuluş da Kerem Kök’ten savunmadaki görevini devraldı.

Zemini doğal çime çevrilen sahada oynanan mücadelede yeşil beyazlılarda en ileri uçta Hasan Ayaroğlu ve Hamza Baran Arıkan görev yaparken Berat Altındiş maça sol açıkta başladı. 

Mücadelenin ilk yarısında iyi bir görüntü ortaya koyan Bursaspor Hasan Ayaroğlu ile önemli bir fırsattan yararlanamadı. Samet Bozkurt ve Mustafa Genç’in sağ taraftan geliştirdiği ataklarla gol arayan Timsah, bu yarıda golü bulamazken rakip ceza sahasında yaptığı ön alan baskılarıyla Ankaraspor’u etkisiz bıraktı. 

İKİNCİ GOL GELMEDİ 

İkinci yarının başında Emre Tepegöz’ün attığı gol sonrası üstünlük net olarak Ankaraspor’a geçerken ev sahibi ekip net 3 pozisyondan yararlanamadı, 2 şutu  direkten döndü. Sedat Cengiz’in golü ise beraberliği getirdi. Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, oyuna hem oyuncu değişiklikleri hem de oyun içi saha diziliminde değişiklik yaptı ancak Timsah ikinci golü bulamadı. 

BUNA İZİN VERMEYİN!

Açıkçası maçtan ziyade maçtan önce FIFA’dan gelen haberler herkesin moralini bozdu. Maça konsantre olmakta zorlansak da sahada olan futbolcular ellerinden geleni yaptı. 

Ankara’ya gelerek kendilerine ayrılan yerleri dolduran Bursasporlu taraftarlar da takımına büyük destek olurken, maç sonunda genç oyuncuları bağırlarına basıp alkışlamaları günün en güzel görüntüsüydü.

Tarihinin en zor günlerinden geçen ve yaşam mücadelesi veren Bursaspor’u önümüzdeki günlerde daha da zor günlerin beklediği aşikar. 

Buna karşılık şehirde hala bir kenetlenmenin söz konusu olmaması içimizi acıtan en büyük unsur. Göz göre göre şampiyon kulübün erimesine 3,5 milyonluk Bursa kentinin izin vermemesi gerekiyor. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X