Erdal Akçay
Erdal Akçay

1 puan kayıp gitti! 1-2

Bursaspor, Erzurum’da belki iyi oynamadı ama ikinci yarıdaki mücadelesiyle yenilgiyi de hak etmedi

55’te Pote’nin attığı gole 57’de Selçuk ile cevap verdik. 82’de Recep ile öne geçme şansını kullanamadık. 84’te Sedat’ın ayağı kayınca Ömer Şişmanoğlu rövaşatayla ağlarımızı sarstı. Bu yenilgi Bursaspor’u Süper Lig hedefinden uzaklaştırmaz.

Osmanlıspor ve Adana Demirspor galibiyetleriyle Süper Lig yarışında tüm iddiasını ortaya koyan Bursaspor, dün Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında oldukça şanssız bir yenilgi aldı. Bursa’da 1-0 mağlup ettiği rakibiyle karşılaşma öncesinde 39 puanla ikincilik koltuğunu paylaşan yeşil beyazlı takım ilk devrede beklenen oyunu sergileyemedi. Kart cezalıları Özer ve Shehu’nun yokluğunu fazlasıyla hisseden yeşil beyazlı takım Çağlar Şahin Akbaba’nın yaptığı kurtarışlarla soyunma odasına kalesinde gol görmeden girmeyi başardı.

54’te Sedat’ın kaçırdığı Pote’nin golüyle geriye düşen yeşil beyazlı takım, 56’da kaptan Selçuk Şahin’in şık golüyle skora 1-1’lik denge getirdi. Golden sonra Erzurum’un hızını kesen Bursaspor, 82’de Recep Aydın’ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Sehic’in topu kornere çelmesiyle öne geçme şansını kaçırdı. Kader sanki ağlarını örmüş gibiydi. 84. dakikada Sissoko’nun ortasında Pote topu kafayla indirdi, günün şanssız ismi Sedat Dursun ayağı kayıp yere düşünce Ömer Şişmanoğlu rahat bir şekilde rövaşatayla kaleci Çağlar Şahin’i mağlup etti. Böylece Bursaspor’un avucunun içindeki bir puan da kayıp gitmiş oldu.

Hafta içerisinde Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, BB Erzurumspor maçının final olmadığını söylemişti. Elbette final bir tane olur ve kazanan şampiyonluğunu ilan eder. İbrahim Hoca bu söylemi oyuncularının üzerinde fazla baskı yaratmaması için kullandığını düşünüyorum.

Buna karşın Erzurumspor taraftarıyla yıldızı pek barışmayan Teknik Direktör Erkan Sözeri elindeki tüm silahlarını aynı anda sahaya sürerek galibiyeti ne kadar çok istediğini gösterdi. Bursaspor bu maçı kazansa belki Sözeri istifa edecekti.

Denizden yüksekliği yaklaşık 1900 metre olan Erzurum’da 2 derecede oynanan maçtan çıkarılacak beraberlik gelecek haftalar adına iyi olacaktı.

 

SORUMLULUK ALIN

Ancak, bu yenilgiyle hemen karalar bağlamaya gerek yok. Kaybedilmiş fazla birşeyin olmadığını düşünüyorum. Geriye kalan 11 haftada 6 puan önümüzdeki lider Hatayspor ile 3 puan geriye düştüğümüz Erzurumspor’un Timsah’a göre zorluk derecesi daha yüksek maçları bulunduğunu unutmayalım.

Yeter ki camia moral bozmadan bu takımın yanında olsun. İbrahim Üzülmez ve futbolcuların da bundan sonra kayıp yaşamamak adına daha fazla sorumluluk almaları şart.

 

TARAFTARA GEÇMİŞ OLSUN

Mesafe tanımadan her yere giden Bursaspor taraftarının üzerinde bu sezon kara bulutlar dolaşıyor. Adanaspor deplasmanına gidiş ve dönüşte kaza geçiren taraftarı taşıyan otobüslerden biri dün Erzurum Aşkale’de karla kaplı buzlu yolda yan yattı. Sabah saatlerinde yaşayan bu kazada yüreğimiz ağzımıza geldi. Kimsenini burnunun kanaması sevindirici. Cefakar taraftara geçmiş olsun diyelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X