Erdal Akçay
Erdal Akçay

12’den vurmak gerek!

Yeniden yapılanma süreciyle birlikte sancılı başlayan sezonda Bursaspor’un iki kulvarda birden yoluna devam etmesi çok önemli.

Ligde geride kalan 4 haftada elde edilen 9 puan yeşil beyazlı takımı 4. sıraya yerleştirdi. FİNAL programında daha ilk haftada ilk 5 maçtan çıkarılacak 12 puanın yeni oluşturulan bir takım için çok iyi olacağını, fazlasının ise süper olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiştim.

Hedefi 12’den vurmak için yarınki Kasımpaşa maçı büyük önem arz ediyor. Rakibin geçen hafta Fenerbahçe’den fark yemesine bakmadan, Kadıköy’de ve Timsah Arena’daki son iki karşılaşmada olduğu gibi aynı ciddiyet ve azimle mücadele etmek gerek.

Bir çok kez eşit atlama maçlarında töközleyen Bursaspor’un ne ligde ne de kupada rakiplerini hafife alma lüksü yok. Bunu İstanbul’da Bayrampaşa ile oynadığımız kupa maçında da gördük. Maça iyi motive olmaz ve gerekli mücadeleyi sahaya yansıtmazsan 3.Lig ekibi karşısında turu ancak yürekler ağızda geçersin.

Pablo Martin Batalla’dan sonra bu sezon ilk kez kaptanlık pazubandını takan Tomas Sivok‘u tüm takım arkadaşları örnek almalı. Futbolun yaşla değil, azimle, mücadeleyle, hırsla ve akılla oynanacağını attığı gol ve son saniyede kendini topa siper ederek gösteren Sivok defansın emniyet sübabu oldu. Genç Ertuğrul’un Sivok ağabeyisinden öğreneceği çok şey var. O da zamanla tecrübe kazanıp takımın değişmezi olacaktır. Tabiki her maçtan ve yaptığı her hatadan ders çıkarması durumunda.

Vakıfköy patentli 8 genç oyuncuyu kupa kadrosuna alıp 5’ini oynatan Hamza Hoca’nın gençlere verdiği önem ortada. Eğer skor avantajı erken elde edilseydi daha fazlası forma şansı bulabilirdi. Hadi Merter sakatlıktan yeni çıktı, Necid, Bilal, Sinan’ın etkisizliğini anlamak mümkün değil. Böyle devam ederlese formanın yüzünü zor görürler.

Yarınki maçta taraftara da elbette büyük görev düşüyor. Eğer bu takımın zirve yarışında kalması isteniyorsa destek artarak devam etmeli. Kasımpaşalı oyuncuları rencide edecek ve hırslandıracak tezahüratlardan kaçınılmalı.

Pablo Batalla yönetimindeki Timsahlar 12. adamla bütünleştiğinde zaten arzulanan goller ve galibiyette gelecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X