Erdal Akçay
Erdal Akçay

2015 Timsah yılı olsun

2014 yılı Bursaspor açısından hayli sıkıntılı geçti…

Özellikle yönetimsel hatalar yeşil beyazlı kulübü borç batağına sürükledi.

Transfer fiyaskoları, alınan rekor saha kapatma cezaları olağanüstü kongre, UEFA Avrupa Ligi’ne daha ilk turda veda, çekilen yüklüce banka kredileri, son olarak UEFA’dan gelen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası camianın üzerine adeta kara bulut gibi çöreklendi.

Bu süreçte tek teselli Teknik Direktör Şenol Güneş‘in komutasında ligde sergilenen futbolun taraflı tarafsız herkesimden övgü alaması oldu.

28 golle ligin en çok gol atan takımı olmasına rağmen bunu biraz hakem, biraz da bireysel hatalardan dolayı yeterince puana tahvil edemeyen ve 15 maçta 23 puan toplayabilen Bursaspor bugün 2015’in ilk resmi maçında Akhisar Belediyespor’u ağırlayacak.

Ege ekibi karşısında sadece 1 kez galibiyet sevinci yaşayabilen Bursaspor’un bugünkü mücadeleyi kazanması büyük önem taşıyor.

Akhisar galibiyeti hem Bursaspor’un 4.’lük iddiasını güçlendirmesi, hem devre arasına moralli girmesi, hem de TFF’den alınacak 1 milyon 100 bin liralık prim demek…

Gaziantep’te nefis frikik golü atan ancak gördüğü kartla cezalı duruma düşen profesör Belluschi en büyük eksik olarak göze çarpıyor.

Bugünkü mücadele her iki takımın golcüsü için de ayrı önem taşıyacak.

Ligde 9 golü bulunan Jose Fernandao, 11 golle zirvede yer alan Gekas’ı geçebilmek için hat-trick yapmayı deneyebilir.

Takibi Volkan Şen ve Bakambu’nun performansı da yeni yılın ilk galibiyetinin alınmasında önemli rol oynayacak.

2015’in Bursaspor’un yılı olması, yeşil beyazlı takımın büyük başarılara imza atması en büyük dileğimiz.

Ancak bunu sadece teknik adam ve futbolculardan beklemek haksızlık olur.

Yönetim, yaşanan mali krizi aşmanın yollarını aramalı. Eldekileri satarak değil, kalıcı gelir yaratma konusunda adım atıp, sahada alın teri akıtan futbolcuların ve teknik ekibin hak edişleri zamanında ödenmeli.

Bursaspor camiasıyla birlikte kendisini Bursalı hisseden tüm kesimlerin de 1 Haziran’da 52 yaşına girecek şampiyon apoletli bu kulübün daha iyi noktalara gelmesi için sözde değil özde destek vermesi dileğiyle…

Haydi Timsahlar, bugün avını parçala ve açtığın yeni sayfaya ilk başarıyı yaz…

 

Kupada işler karıştı

 

3 Haziran’da Bursa’da Timsah Arena’da oynanacak final nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası özellikle bu yıl Bursaspor için çok önemliydi. C Grubu’nda oynadığı 4 maçtan 1 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrılan yeşil beyazlı ekip ne yazık ki ilk ikiye girme şansını zora soktu. 7’şer puanlı Mersin İdmanyurdu ve Karagümrük’ün ardından 6 puanla 3. sırada yer alan Bursaspor 28 Ocak’ta Mersin’deki maçı kazanamazsa, Karagümrük’ün de Samsun’u yenmesi durumunda kupaya erken veda etmek zorunda kalabilecek.

Bursaspor’un deplasmandaki maç kazanma başarısını sürdürüp Mersin İdmanyurdu’nu yenip grupta ipleri yeniden eline geçirmesi en büyük temennimiz olacak. Aksi takdirde 4 Şubat’taki Bursaspor-Karagümrük maçının hiçbir önemi kaymayacak.

Şenol Güneş’in kupa maçlarında görev verdiği yedek oyuncular umarım devre arasında performanslarını gözden geçirme gereği duyarlar…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X