Erdal Akçay
Erdal Akçay

2016 huzur ve sevinç getirsin

Bursaspor için 2015 yılı adeta beyaz ile siyah gibi geçti… İlk 6 aylık bölümde Şenol Güneş yönetiminde harikalar yaratan yeşil beyazlılar tarihinin en golcü sezonunu yaşamasına ve çifte gol kralı (lig Fernandao, kupa Bakambu) çıkarmasına rağmen son maçında sadece 1 gol atamadığı için dördüncü olma ve Avrupa vizesi fırsatını kaçırmıştı.

Türkiye Kupası’nı Atatürk Stadı’nda Galatasaray’a kaptıran Bursaspor ikinci 6 ayda adeta dağıldı… Önce Güneş’i ardından yıldız futbolcularını kaybeden yeşil beyazlılar Süper Kupa’yı da Cim Bom’a kaptırdı.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde 17 yeni transferle sancılı başlayan yeni sezonda bir türlü dikiş tutturamayan Bursaspor, Hamza Hamzaoğlu komutasında umutlarını yeni yıla taşıdı.

1 haftalık Antalya kampını iki hazırlık maçıyla tamamlayıp kente dönen yeşil beyazlılar, biri 44 bin, diğeri 26 bin olmak üzere 2 stada sahip olmasına karşın şaka değil, güvenlik gerekçesiyle yarın Boluspor ile Balıkesir’de kupa sınavına çıkacak.

Atatürk Stadı’na 4 tane kamera kurmak bu kadar zor muydu? Bu ayıp sanırım Bursa’ya yeter… Ne diyelim, maç planlamalarını doğru dürüst yapamayanlar, hem takımı hem 11 bin kombine bileti olan taraftarı mağdur edenler utansın…

 

Transfer ve kongre iç içe girdi

 

Hep söyledik olağanüstü kongre kararı çok zamansız alındı… Herkes kadrosunu güçlendiriyor, biz ise seyretmekle yetiniyoruz…

Bir taraftan Batalla ve Belluschi’nin transferlerinin gerçekleşmesi beklenirken, 11 veya 19 Ocak’ta yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde bugün önemli bir süreç yaşanacak. Timur Noyan’ın ansızın çekilmesiyle 6’ya düşen başkan adaylarından bakalım kaçı listelerini divan kuruluna teslim edip yarışa girecek?

Muhtemel vergi borçlarıyla birlikte 400 milyon liralık bir borçla karşı karşıya kalan ve şubat ayına kadar 130 milyon lira ödeme yapılması gerektiği öne sürülen Bursaspor’u bakalım hangi babayiğit ayağa kaldıracak?

2016’nın yeşil beyazlı camia adına huzur ve sevinçlerle geçmesi en büyük dileğimiz…

 

Bu fırsatı değerlendirelim

 

Önceki gün İstanbul’da Turkcell ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında önemli bir anlaşma imzalandı. Başkan Recep Bölükbaşı ve Mali Asbaşkan Kemal Güler‘in de katıldığı toplantıda bir yıl süreyle vakfın ana sponsoru olan Turkcell’in, iş birliği doğrultusunda “Haftanın maçı” projesi hayata geçirileceği duyuruldu. Süper Lig’de her hafta bir karşılaşma “Turkcell Haftanın maçı” adı altında oynanacak. Ayrıca anlaşma çerçevesinde futbola ilgiyi atırmak ve statların dolmasını sağlamak amacıyla maçların oynanacağı şehirlerde konser ve yarışma gibi etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. 17 Ocak’taki Bursaspor-Trabzonspor karşılaşması iyi bir fırsat. Timsah Arena, iki Anadolu devinin böyle bir organizasyonuyla futbolseverlere kapısını açarsa unutulmaz bir başlangıç olacaktır. Yalnız bunun için öncelikle TFF’nin gelip Timsah Arena’ya maç oynanır raporu vermesi gerek. Salı veya çarşamba günü kararın çıkması bekleniyor. Umarım yeni bir sürprizle karşılaşmayız…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X