Erdal Akçay
Erdal Akçay

4 çayına bekleriz!

Geçen hafta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş’a uzatmada Mustafa Kamil Abitoğlu‘nun verdiği ve büyük tepkilere neden olan penaltıyla 3-2 yenilen Bursaspor bugün Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

İstanbul’dan hak etmediği bir yenilgiyle dönmenin üzüntüsünü yaşayan yeşil beyazlı takımda Şener’in kırmızı, Fernandao’nun sarı kart cezalısı genç Emre‘nin de sakatlığınun bulunması can sıkıcı bir durum yaratsa da sahada yine yürekli 11 Timsah olacaktır.

Lig ve kupada yaşanan yoğun maç trafiğinden olabildiğince az hasarla çıkmayı başaran yeşil beyazlı takım, Ç.Rize’yi yenerek hem 4. sıradaki pozisyonunu koruma, hem de yeni bir galibiyet serisi başlatmayı hedefleyecek.

TFF’den gelen ceza nedeniyle kapalı kalearkası ve maraton tribüne taraftarın alınmayacağı maçta açık kale ve kapalı tribüne gelecek taraftarlara büyük görev düşecek.

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki Bursaspor’un tüm eksiklere rağmen arzulanan sonuca ulaşacak güce sahip olduğuna inanıyoruz.

Cezası biten Volkan Şen ile Beşiktaş filelerini bir kez sarsan Cedric Bakambu taraftara güzel bir görsel şölen sunup galibiyette başrol oynayacaktır.

Yeterki maça gelecek taraftar rakiplerle uğraşmayıp tüm enerjisini sahadaki takımını coşturmak için kullansın.

Atatürk Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak bu mücadeleye T.Konya deplasmanındaki skandal yönetimiyle tepki çeken Mustafa İlker Coşkun‘un atandığını da göz önünde bulundurursak taraftarın sorumluluğu iki kat artıyor.

Lütfen aportta bekleyen TFF ve kurullarına yeni cezalar için koz vermeyelim.

Bol gollü 4 çayına bekleriz…

 

TFF bu öneriyi dikkate almalı

 

Bursaspor’un 2010 yılındaki şampiyonluğunun baş mimarlarından Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam hafta içinde NTV Spor’da katıldığı programda daha önce dile getirdiği önerisini bir kez daha yineledi. En son Eskişehirspor’u çalıştıran Sağlam, Bursaspor ile Eskişehirspor’un PFDK’dan en çok ceza alan kulüpler olduğunu, 2 milyon liraya yakın ceza ödediklerini belirterek, “Federasyon sezon sonunda cezaların yarısını, örneği Bursaspor’a 800 bin lira öderse, bu parayı altyapıya ve genç oyuncuların gelişimine katkıda bulunmak için harcayacaksınız dese, birde denetim mekanizması getirse çok iyi olur.” Ertuğrul Hoca’nın bu fikrini çok önemsiyorum. TFF kestiği cezaların bence tamamını kulüplere altyapıya yatırım için geri ödemeli. Böylece altyapılarındaki fiziki şartlar iyileştirilir ve daha donanımla futbolcu yetiştirilmesine zemin hazırlanılabilir.

 

 

İçi bizi dışı Roma’yı yakan adam!

 

Geçen sezon disiplinsiz davranışlarından dolayı kadro dışı bırakılan Colin Kazım, yüksek maliyetinden kurtulmak için Hollanda’nın Feyenoord kulübüne bedelsiz olarak kiralanmıştı. Ayrıca Hollanda ekibi beğenmesi durumunda Kazım’ın bonservisini de yine bedelsiz alabilecek. Hollanda liginde 9 gol atan ve takımını adeta zirve yarışında tutan Kazım, UEFA Avrupa Ligi’nde de Roma deplasmanında attığı beraberlik golüyle tur için Feyenoord’u avantajlı konuma getirdi. Bursaspor’da baş ağırtan Kazım şimdi Fatih Terim’den kendisini yeniden A Milli Takıma çağırmasını bekliyor.

Bursaspor’da kalsaydı “takımın konumu çok farklı olur” diyen de var “aman uzak dursun” diyen de….

Kazım gibi, Aydın gibi futbolcuları idare etmek kolay değil.

Bir daha bu tür problemler yaşamamak için kulüp bünyesinde spor psikoloğu bulundurmakta fayda var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X