Erdal Akçay
Erdal Akçay

41 kere maşallah!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor’a eli bir değdi pir değdi…

Tabii ki Teknik Direktör Özcan Bizati’den bahsediyorum.

Samet Aybaba döneminde teknik kadroda yer alan ancak yeşil beyazlı camianın pek de tanımadığı 53 yaşındaki teknik adam, 21 Eylül’de Bursaspor ile 1+1 yıllığına anlaştığında neredeyse tüm kesimlerce burun kıvrıldığı bir gerçek.

Göreve başladığı ilk maçta Ankaragücü karşısında alınan 4-0’lık farklı yenilgi camiada hayal kırıklığı yaratırken, Özcan Hoca’nın BAY geçilen hafta ve milli arada Kocaeli kampına giderken, “Kampımız biraz sezon başı gibi olmak zorunda. Takımımızın fiziki eksiklerini orada gidermek istiyoruz. Takım olarak da daha iyi durumda olacağız. Her türlü taktiksel ve fiziksel mücadelemizi geliştireceğiz. Takım olarak gelişmek için gidiyoruz. Birlikte olacağımız için kesinlikle faydası olacak. Oyuncularımız bir birlerini daha iyi tanıyacak. Oyunlar oynayacaklar, tavla okey oynayacaklar ama bu birlikte olacaklar. Bu birliktelik bize bir çok başarıyı getirecek” açıklaması yaptığında yine bazı kesimlerce alay konusu dahi olmuştu.

36 yıllık meslek hayatımın önemli bölümünü Bursaspor’un kamplarında geçirmiş bir gazeteci olarak kampların hem fiziksel ve taksiksel gelişim hem de bütünleşme adına nasıl katkı verdiğini en yakından bilenlerden biriyim.

Kamp dönüşü 3 lig, biri kupa olmak üzere alınan üst üste 4 galibiyet Bursaspor’u bambaşka bir konuma getirdi.

41 günlük süreçte sihirli dokunuşlarıyla sahada ne istediğini bilen ve adım adım hedefe yürüyen bir takıma büründü Bursaspor. Bu nedenle Özcan Bizati ve teknik heyetini kutluyorum.

Tabii ki daha hiçbir şey elde edilmiş değil. Önemli olan sezon sonunda Bursaspor’un layık olduğu Süper Lig’e yükselmesi.

Maç sonunda takımı tribüne çağırıp bağrına basan ve “Bir tanem Bursapor ne istersen iste benden. İstersen donatalım dört bir yanı bayraklarla. İstersen çınlatalım, dört bir yanı şarkılarla. Şampiyon olacağız davullarla, zurnalarla” tezahüratıyla stadyumu inleten taraftarın desteğinin bundan sonraki maçlarda artarak devam etmesi şart. Tabii ki halen uyuyan şehrin de bu takıma omuz vermesi gerekiyor.

Dün akşamki karşılaşmada ligde 7. sıraya yükselmek için 2 gole ihtiyacı bulunan yeşil beyazlı takımın Kerem Şen ve İsmail Yüksek gibi iki pırlantanın kafasından istediğini alması Bursaspor’u artık çok farklı bir noktaya getirdi.

Kocaelispor deplasmanı kayıpsız geçilmesi durumunda milli ara dönüşü şampiyonluğa doğru emin adımlarla yürüyen bir takım izlemeye hazır olun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X