Erdal Akçay
Erdal Akçay

45 dakika yetmez!

Bursaspor dün Kasımpaşa karşısında ciddi bir sınavdan geçti.
Geçen sezondan oluşturduğu kadroyla hayli ses getiren, ancak UEFA lisansı alamadığı için Avrupa’ya açılamayan Şota’nın takımı önünde yeşil beyazlılar özellikle ilk devrede iyi bir görüntü sergiledi.
Teknik Direktör Şenol Güneş, İbrahim, Traore, Ferhat ve Ozan Tufan’ın yokluğunda kafasındaki 11’i sahaya sürerek bir anlamda Gençlerbirliği deplasman maçının provasını yaptı.
Galatasaray maçında sadece Fernandao ve Traore’yi oynatan Şenol Hoca bu kez, stoperde Civelli’ye, orta alanda Belluschi-Holmen ikilisine, ileri uçtaFernandao ve arkasında Josue’ye görev verdi.
Oturmuş ve lige hazır görüntüsü veren Kasımpaşa karşısında sergilenen oyun gelecek adına umut vericiydi.
Kasımpaşa’nın 3 yabancıyla başladığı maça 5 yabancısıyla çıkan Bursaspor ilk yarıda daha ataktı.
Henüz 15’te Serdar’ın ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünde Josue’nin asisti güzeldi. Portekizli oyuncu attığı jeneriklik golle de takıma ısındığında faydalı olacağının sinyalini verdi.
Frikikleri de iyi kullanan Josue temposunu arttırabilirse birkaç hafta sonra istenilen performansı sergileyebilir.
İlk yarıda iyi savunma yapıp, hücuma çabuk çıkarak Gençlerbirliği deplasmanının provasını başarıyla yerine getiren yeşil beyazlı takımın bu performansını 90 dakikaya yayması gerekiyor. İkinci devredeki bol değişikliklerin de etkisiyle Bursaspor’un beklenen oyunu sergileyemediğini söyleyebiliriz.
58’de 4 oyuncu birden değiştiren Kasımpaşa’nın köşe atışından bulduğu golde duran top zafiyeti dikkat çekti.
Sahaya kaptan çıkan Ozan İpek sol kanatta kendisinden beklenen bindirmeleri pek fazla yapamazken, sağ kanadın değişmez ismi Volkan Şen performansıyla dikkat çekti. Serdar-Civelli ikilisi savunmanın göbeğinden geçit vermezken, duran toplarda Fernandao da savunmayı rahatlatan diğer isim oldu. 66’da oyuna dahil olan Cedric Bakambu önce sağda sonra ileri uçta kendini göstermeye çalıştı.
Kaleci Harun, Civelli, Belluschi ve Filipe Josue’nun 90 dakika sahada kaldığı maçta ortaya konan performansın üzerine çıkılabilirse Gençlerbirliği maçından galibiyetle dönmeyi konuşabiliriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X