Erdal Akçay
Erdal Akçay

45’lik plak gibiyiz!

Milli maç arasında İstanbul`da oynadığımız Kasımpaşa hazırlık maçı sonrasında “45 dakika yetmez” başlıklı yazımda, “İlk yarıda iyi savunma yapıp, hücuma çabuk çıkarak Gençlerbirliği deplasmanının provasını başarıyla yerine getiren yeşil beyazlı takımın bu performansını 90 dakikaya yayması gerekiyor” yorumunda bulunmuştum.
Dün akşam Bursaspor 45`lik plak gibiydi…
Şiir gibi top oynayan, Beşiktaş`ı adeta sahadan silen, rakibe şut dahi attırmayan, net goller kaçıran, tribündeki taraftarına keyif veren bir Bursaspor vardı sahada.
Gençlerbirliği maçının ilk devresinde vasat bir oyun ortaya koyan ikinci yarıdaki 20 dakikalık bölümde istediği galibiyeti bulduğu iki golle alan yeşil beyazlı takımınBeşiktaş karşısındaki tek eksiği goldü. Eğer Fernandao, Josue, Volkan Şen ve Bakambu girdiği pozisyonlardan birini değerlendirebilseydi inanın Kartal soyunma odasına 5-0 geride girebilirdi.
Oyunu önde kabul eden, rakibine ikinci bölgede basan, pas bağlantılarını kesen Bursasporlu futbolcular ne yazikki topu bir türlü üç direğin arasından geçiremedi.
Henüz 5. dakikada Biliç`e hararet yaptırıp ceket çıkartan Bursaspor 37. dakikaya gelindiğinde başarılı pasta rakibine 192 ye 92 üstünlük sağlayarak maçı ne kadar çok istediğini gösterdi.
Oğuzhan-Sosa ve Necip-Serdar Kurtuluş değişiklikleriyle oyuna erken müdahale eden Biliç`in ikinci yarıdaki taktiği tuttu.
Sosa`nın girişiyle orta alanda daha iyi organize olmaya başlayan siyah beyazlılar, Demba Ba ve Olcay ile Bursaspor kalesine yüklenirken, yeşil beyazlı takımın karşılık verememesi, sürekli hakem kararlarına itirazla birlikte oyun disiplininden kopuş hak edilmeyen yenilgiyi de beraberinde getirdi.
Sivok`un kaşının açılmasıyla 10 dakikalık uzatma bölümünü 10 kişiyle oynayan Beşiktaş kalesine sonuç alacak baskıyı bir türlü kuramayan Bursaspor`da Bakambu`nun ardından başta Josue ve Belluschi`nin yorgun düşmesi, Traoere ve Ferhat`ın beklenen katkıyı vermemesi, ilk kornerine ancak 69. dakikada kullanabilen Kartal`ın ekmeğine yağ sürdü. Beşiktaş, Bakambu`nun kaçırdığı pozisyonun benzerinde Olcay ile bulduğu golle Atatürk Stadı`ndan 3 puanı alıp götürürken, bize de hüzün düştü.
Dün akşamki mücadeleyi yöneten dünya markası hakemimiz Cüneyt Çakır ve triosu ne yazık ki verdikleri yanlı kararlarla sınıfta kaldılar. Beşiktaş`a kol kanat germeniz size hiç yakışmadı…
Bursaspor, A Milli Takımımızla 2002’de Dünya 3.’lüğü apoleti takan ve Türk futbol tarihin en başarılı teknik adamı olan ve Şenol Güneş ile ilerleyen haftalarda bu ligin tozunu atacaktır ancak 45 dakikalık o müthiş futbolu maçın geneline yaymak şartıyla…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X