Erdal Akçay
Erdal Akçay

8 Ağustos telaşı sardı!

Manşet haberimizde okuduğunuz gibi Büyükşehir Belediyesi’nin Bursaspor’a armağan ettiği 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı‘nda artık sona aşamaya gelindi.

Başkan Recep Altepe‘nin tüm çalışmaları titizlikle takip ettiğini biliyoruz. Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı da inşaat çalışmalarını yakından izliyor.

Tüm hazırlıklar 14 Ağustos’ta start alacak yeni sezona bu muhteşem eseri hazır hale getirilmek için yapılıyor.

Başkan Altepe’nin lig başlamadan önce yani 8 Ağustos Cumartesi günü açılış maçı oynanacak şekilde Timsah Arena’nın tamamlanması talimatı verdiğini belirtelim.

Bu durumda 3 Haziran’daki Bursaspor-Galatasaray Türkiye Kupası finali Atatürk Stadı’ndaki son karşılaşma olacak gibi duruyor.

Tarihindeki tek Türkiye Kupası’nı 28 Mayıs 1986’da, tek lig şampiyonluğunu da 16 Mayıs 2010’da Atatürk Stadı’nda yaşayan yeşil beyazlı takımın yeni mabedine kupayla gitmesi en büyük dileğimiz.

Teknik Direktör Şenol Güneş ve bu sezon harika işlere imza atan futbolculara güvenimiz sonmuz.

 

BİR TAŞLA İKİ KUŞ

 

Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe’yi safdışı bırakarak adını finale yazdıran Bursaspor bugüne kadar 1 milyon 71 bin 200 dolar (2 milyon 774 bin 408 TL) gelir elde etti. TFF, şampiyon olacak kulübe 2 milyon 525 bin Dolar, finalist takıma ise 1 milyon 135 bin dolar ödül verecek. Yani Bursaspor şampiyon olması durumunda bu sezon Türkiye Kupası’ndan 3 milyon 596 bin 200 dolar (9 milyon 314 bin 158 TL) kazanmış olacak. Kupada finale kaldığı için zaten 2 milyon 206 bin 200 doları (5 milyon 714 bin 58 TL) garantileyen yeşil beyazlı takım Galatasaray’ı yendiğinde hem gelirini artırmış, hem de 29 yıllık kupa hasretine son vermiş olacak.

Elbette kupa şampiyonluğu parayla ölçülemez. Ama 170 milyon lira borcu bulunan yeşil beyazlı kulübün elde edeceği her türlü gelir maddi darboğazın bir nebze olsun giderilmesine katkı yapacaktır.

Gönül istiyor ki CAS’tan olumlu karar çıksın ve Bursaspor’un Avrupa’dan men cezası ortadan kalksın. Kupa şampiyonu olmamız halinde tarihimizde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’ne direkt gruplardan katılma şansı bulacağız.

Yeni düzenlemeye göre sadece UEFA’da gruplara katılım payı olarak takımlara 2.4 milyon Euro (6 milyon 912 bin TL) verileceğini düşünürsek, men cezasının kalkmaması durumunda ciddi bir maddi kaybın da olacağı ortada.

Umarım bundan sonra bu tür cezalarla Bursaspor karşılaşmaz ve 5 yıl üst üste yaptığı gibi yine Avrupa kupalarına katılma başarısı göstermeye devam eder.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X