Erdal Akçay
Erdal Akçay

Arena Timsahları!

Tarihi Atatürk Stadı’na hüzünlü bir şekilde veda edip Bursaspor’un yeni yuvası Timsah Arena’nın yolunu tuttuk dün…

Büyükşehir Belediyesi tarafından hem kentimize hem de ülkemize kazandırılan 44 bin kişilik yeni stadyumda farklı duygular içindeydik.

Emeği geçenlere binlerce kez teşekkür ediyoruz…

Türk futbolunda Anadolu devrimi gerçekleştirilen iki takım Bursaspor ile Trabzonspor’un buluşması bize güzel ve bir o kadar da unutulmaz bir akşam yaşattı.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu komutasında bambaşka bir kimliğe bürünen Bursaspor, Timsah Arena’nın açılışına yakışır bir galibiyete imza atarak camiaya güzel bir yeni yıl hediyesi verdi.

2016’ya girerken; yeni bir yıl, yeni teknik direktör, yeni stadyum ve yeni yönetimle kadrosu güçlendirilmiş Bursaspor camianın yüzünü güldürecek sonuçlar alsın, yeniden Avrupa kupalarında mücadele edecek konuma gelsin dileğinde bulunmuştuk.

Bursaspor, dün akşam Trabzon’a ilk 7 dakikada hayal edemeyeceği 2 gol atma şansı tanıdı ama bu film burada bitmezdi, zaten bitmemeliydi.

Hamza Hoca’nın ufacık dokunuşuyla, (Stoch ortaya, Sercan kanada) Bursaspor adeta kendine geldi. Muhteşem taraftarın da ateşlemesiyle maç adeta Timsahlar ile kaleci Onur arasında geçti. Atatürk Stadı’nda kapanış golünü atan Sercan, Timsah Arena’nın da açılışını yapmakla kalmadı, takımına bir de penaltı kazandırıp adeta yıldızlaştı. Hamzaoğlu ile birlikte yeniden yıldızı parlayan Sercan’ın bonservisini süresi geçmeden almakta fayda var.

Necid ile skora denge getiren yeşil beyazlı kramponlar galibiyete öylesine inanmışlar ki oyunun her dakikasında rakip kalede gol aradılar.

Miroslav Stoch’un da Bursaspor’daki en iyi performansını sergilediği maçın ikinci devresinde resitalini sürdüren yeşil beyazlılar iki stoperi Sivok ve Serdar’ın kafa golleriyle Trabzon’u adeta yerle bir ettiler.

Bursaspor, yeni stadının açılışında hem de 2-0 geriden gelip 4-2’lik skora imza atarak hem farkını gösterdi, hem de bundan sonra Timsah Arena’ya geleceklerin işinin kolay olmadığının mesajını verdi.

Tüm camianın özlediği takım ruhunu ve heyecanı geri getiren Hamza Hoca’yı kutluyorum. Taraftarla da bütünleşen Hamzaoğlu artık içimizden biri oldu.

Yeni stadyumda yeni zaferler bizi bekliyor…

Timsah Arena’nın kesintisiz 61 sıralı kalearkasına konuşlanan 12 bin kişilik Teksas korosuna helal olsun. Dillere destan, muhteşem bir performas sergilediler. Görsel şovlarını tüm ülke gıptayla izledi. Darısı diğer tribünlere diyelim.

Dün akşam, 1 gol atıp, takımına 1 penaltı kazandıran Sercan, 2 asist yapıp 1 gol atan Serdar, 1 asist yapan ve iki golün ön hazırlayıcısı olan Stoch ile Onur’u bir türlü geçemese de Dzsudzsak farklı skorun gelmesini sağlayan isimlerin başında yen aldı.

Timsah Arena’ya gelemeyenleri önümüzdeki haftalarda bekleriz…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X