Erdal Akçay
Erdal Akçay

Artık icraat zamanı!

Ligde üst üste alınan 4 yenilgi de Ziraat Türkiye Kupası’na grup aşamasında veda etmek de Bursaspor’a yakışmadı.

Teknik adam değişiminde uzayan süreç ile birlikte ara transferde yönetimin taraftarın beklentisini karşılayamaması camiada hem hayal kırıklığı yarattı, hem de haklı tepkilere neden oldu.

Sayın Ali Ay ve yönetimi, sağbek, solbek ve golcü dışında özellikle kanatlara yapılamayan takviyeler için maddi imkansızlıkları gerekçe göstebilir.

Ancak taraftarın da Bursaspor’u daha iyi noktalarda görmek istediği için transfer yapılmasını talep etmesi doğal karşılanmalı.

Önemli olan yaşanan bu kırıcı ve üzücü süreçten gerekli dersleri çıkarıp aynı hatalara bir daha düşmemek.

Kupaya mendil sallamış, ligde rotasını aşağılara doğru çevirmiş bu takıma kimsenin küsecek hali de yok. Çünkü başka Bursaspor yok. Öyleyse yine hep beraber, omuz omuza, el ele verip Bursaspor’u ilk 5’in içinde tutacak desteği vermeliyiz.

Ateşten gömlek giyen Teknik Direktör Mutlu Topçu, tüm camianın beklediği ve özlediği Bursaspor’u izletmek için gerekirse şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmalı. Futbolcular da bu işin şakasının olmadığını kavrayıp giydikleri formanın hakkını vermek için vargüçleriyle savaşmalı, terlerini son damlasına kadar sahaya akıtmalı.

Yönetime büyük görev düşüyor. Küstürülen taraftarı yeniden tribünlere çekmek için ayrıştırıcı değil birleştirici mesajlar verip adımlar atılmalı.

Taraftarın istediği gibi Fenerbahçe maçı için bilet fiyatları indirilmeli. Düşüncem o dur ki sadece bu maç için değil kalan diğer karşılaşmalarda da daha uygun fiyata bilet satılıp Timsah Arena’nın tamamen doldurulmasına yönelik adımlar atılmalı.

Yönetim, kombine sahiplerine de gelecek sezon özel indirim uygulaması yaparak gönüllerini alabilir.

Bursaspor gerçekten kritik günlerden geçiyor.

9 Şubat’ta Bursaspor anayasası olarak kabul edilen tüzük kongresi gerçekleşecek. 61 maddelik yeni tüzük bir çok ilki barındıracak. Altyapı yönetim şekli de tüzüğe girecek. Böylece Bursaspor Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek.

Türkiye’nin gıptayla baktığı “Bursaspor altyapısı” kulübün anayasasında sağlam temeller üzerine oturtulacak.

Sadece yönetimin değil, tüm paydaşların görüşleri doğrultusunda 4 yılın emeğiyle hazırlanan tüzük kabul edildiğinde Bursaspor’un daha kurumsal bir yapıya bürüneceğini düşünüyorum.

Türkiye’de bonservis bedelleri sayesinde son 3 sezonun en fazla kar eden kulübü, 19,3 milyon Euro ile Bursaspor oldu.

Avrupa’da ise son 3 yılda futbolcu satışından en çok geliri 223.4 Milyon Euro ile Benfica gerçekleştirdi. Portekiz ekibi buna rağmen üst üste dördüncü şampiyonluğuna koşuyor.

Hem futbolcu satışından büyük gelirler sağlamak, hem de şampiyonluğa oynamak için Bursaspor modeli geliştirmek için daha fazla kafa yormaya gerek yok mu sizce?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X