Erdal Akçay
Erdal Akçay

Asıl mücadele şimdi başlıyor

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor ne yazık ki kurtuluşun fitilini yakma adına çok kritik öneme sahip maçta dün Bucaspor 1928’e 2 golle teslim oldu.

Son 16 maçta 12 yenilgi, 4 beraberlik alan ve ligde kalma umudu pamuk ipliğine bağlı yeşil beyazlı takımın işi daha da zora girdi.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı’na koşan yeşil beyazlı renklere gönül vermiş taraftarın desteğiyle maça başlayan Bursaspor, 2.Lig’in üzerinde kadroya sahip Bucaspor 1928 karşısında bulduğu net fırsatları gole çeviremezken, yaşlı kurtların cezayı kesmesine de engel olamadı.

Ümit Şengül’ün sahaya sürdüğü U17 takımının gözdelerinden maestro Mehmet Çetin, heyecanına yenik düşüp aldığı topları erken kullanmaya çalışınca kendini fazla gösteremedi. Süre aldıkça daha iyi işler yapacaktır.

Dünkü maçta Çağatay Yılmaz karşı karşıya kaçırdığı gollerle saç baş yoldurmakla kalmadı, bir nevi yenilgiye de davetiye çıkardı. Çağatay’ın yenilen ilk gol öncesi orta alanda topu kaptırması, ikinci gol öncesinde de müsait durumda fileleri sarsamaması hazin sonu getirdi.

Dünkü rakip Bucaspor 1928 bu lig için böyle bir kadro kurabiliyorsa Bursaspor hayli hayli daha iyisini yapabilmeli. Bunun içinde öncelikle 3 dönemdir kapalı olan transfer tahtasının açılması şart. Bursaspor’un gençleri ve gençliği var ama bu liglerde iş yapacak klas ayakları yok. Onun için mayıstaki olağan kongre 61 yıllık Koca Çınar için büyük önem taşıyor.

Bugünkü tablonun faturasını elbette bu gencecik çocuklara kesecek değiliz. Ancak Furkan Emre, Çağatay, Ertuğrul, Berat, Deniz ve Bilal gibi ağabeyi pozisyonundaki isimler tüm takımı önlerindeki 5 maça odaklamalı.

Çarşamba günü Adıyaman FK deplasmanı ile başlayacak, gelecek pazar yine Bursa’da Serik Belediye maçı ile devam edecek, ardından, Kırşehir FSK(D), Kırklarelispor (İ) ve Zonguldak Kömür (D) karşılaşmalarından 5’te 5 ile ayrılmaktan başka çare kalmadı. Ancak bu gerçekleşirse kalan 5 maçta kurtuluş umudu doğabilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X