Erdal Akçay
Erdal Akçay

BEH’e bu yapılır mı?

Kısa adı BEH; Bursasporlu Eğitimciler Hareketi….

Yani Bursasporlu öğretmenlerin oluşturduğu bir grup

Tek amaçları var; görev yaptıkları okullardaki öğrencilere Bursaspor sevgisi aşılayıp, sayılarını arttırmak…

Dernekleşmeye kadar giden ve sayıları her geçen gün artan Bursasporlu öğretmenler ayrıca hazırladıkları projelerle de çok sevdikleri kulübe katkı sağlamayı ilke edinmişler…

Şunu baştan belirteyim; reklam peşinde hiç değiller...

Bugüne kadar Bursaspor yönetiminin kamuoyuna sunduğu iki projeleri oldu.

Biri; Milli Eğim İl Müdürlüğü’ylü birlikte yürütülecek ve ilk, orta ve liselerdeki öğrencilere yönelik “Bursaspor Sevgini Kağıda Dök” adıyla yapılan resim, şiir, kompozisyon yarışması.

İkincisi de, dün alel acele lansmanı yapılan yine öğrencilere karne hediyesi olarak projelendirilen “Onun formasını da sen al” projesi.

İlk proje açıklandığında sanki BEH’in hiç emeği yokmuş gibi adları bile anılmayan, bırakın kuru bir teşekkür dahi edilmeyen Bursasporlu öğretmenler ikinci projelerinin de yine kendileri devre dışı bırakılarak kamuoyuna duyurulmasının üzüntüsünü yaşıyor.

İlk proje yapıldı, sonuçları da 19 Aralık’ta açıklandı ama Bursa’daki 1100 okullardan ne kadar katılım oldu ve ödül töreni ne zaman yapılacak bilmiyoruz.

Gelin şimdi öğrencilere karne hediyesi olarak forma verilmesiyle ilgili projeyle ilgili yaşananlara bir bakalım.

BEH Başkanı Caner Zengin, Dernek Genel Sekreteri Yunus Erol ile birlikte 3 Aralık’ta Çarşamba günü Özlüce Tesisleri’ne giderek Kulüp Genel Müdürü İsmail Özdemir ve özel durumu nedeniyle randevuya 1 saat geç gelen AR-GE Grubu Başkanı Kemal Güler ile bir araya gelir. Toplantıda Caner Zengin, “Sanayicilere ya da insanlara gidip kuru kuru Bursaspor için para istemek doğru değil. İnsanlar verdikleri paranın birşeye değdiğini görmeliler. Kulübe para kazandıracak bir projemiz var. İşadamları, sanayiciler, sıradan Bursasporlular çocuklar için herkesin bütçesi oranında forma alsın. Kimisi bin tane alır, kimisi 1 tane. Bu sayede hem store, yani kulüp kazanır, hem çocuklar arasında Bursaspor sevgisi yayılır. Kulübümüzün kuruluş tarihi nedeniyle 1963’ten yola çıkalım sayı onbirleri bulabilir” der.

AR-GE Grubu Başkanı Kemal Güler ise, “Bursaspor gibi bir kulübün bu projeyi kendisinin yapmasının kulübün itibari için doğru olmayacağını sanki maddi sıkıntıdan bu duruma kadar gelindiği gibi algılanacağını, ayrıca yüksek gelir getirmeyeceğini söyler. Ve ekler “Siz yapın, biz destek oluruz. Aralığın sonunda BTSO toplantısında konuşma yapmanızı sağlayabilirim” der. “Mümkünse Olay TV ve AS TV’den ortak canlı yayın yapalım. Bu sayede büyük işadamlarından önemli katkılar alınabilir” düşüncesi de kabul görmez. BEH’in iki önemli ismi teşekkür edip kulüpten ayrılır ve diğer üyeleriyle birlikte durum değerlendirmesi yapar. Projenin okullar kapanmadan 1 ay önce, mayıs ayına bırakılmasına karar verilir.

8 Aralık’ta Kemel Güler’e, “Bahsettiğimiz projeyi ilerleyen süreçte ve daha geniş bir zaman aralığında doğru bir planlamayla yapma yönünde karar aldık. Ancak camianın diğer dernek, site ve ögelerini Bursastore’dan alışveriş yaparak kulübe mali destek olmalarını sağlama yönünde bir çabamız oldu. Bilginize sunarım. İyi çalışmalar” mesajı gönderilir.

Bursasporlu Eğitimciler Harekete’nin hem kulübe gelir getirecek hem de öğrenciler arasında Bursaspor sevgisini yayacak projesi her ne hikmetse okulların kapanmasına sadece 16 gün kala kamuoyuna duyurulur.

Bursaspor’u sevmekten başka hiçbir çıkarları olmayan değerli öğretmenlerimizi üzmeye ne hakkınız var?

Kaldı ki BEH ile yaptığınız bu görüşme ile ilgili Kulübün Başkanı Sayın Recep Bölükbaşı’na haber verdiğinizi de sanmıyorum.

Eminim ki Sayın Başkan asla böyle bir şeye izin vermezdi.

Bu camia bölündükçe değil, birlik oldukça gelişir ve büyür…

Sevgili yöneticiler…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X