Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bereket versin!

Ligin ilk haftaları her zaman zor olmuştur…

Yeni bir kadro kurmuşsanız, hele hele bir de maçınızı güneydeki şehirlerimizin birinde oynuyorsanız, sıcak ve aşırı nemle boğuşmaktan başka çareniz yoktur…

Böylesine bir ortamda 3 puanı aldıysanız öpüp başınıza koymalısınız…

12 yıl sonra Süper Lig’e dönen Adanaspor sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Transfer yapmakta zorlandıkları gibi maçtan 24 saat önce Teknik Direktör Engin İpekoğlu‘nu da göndermelerine bir anlam veremedik.

Hamza Hoca’nın sahaya sürdüğü 11 ve oyun anlayışı çok tartışılacaktır. Merter, Bilal, Jorquera ve Batalla‘nın aynı anda oynaması lüks kaçtı diyebiliriz.

Belki amaç daha çok topla oynamaktı ama genel görüntü iç açıcı değildi.

Aslında maça fena da başlamamıştı Bursaspor. Del Valle’nin Serdar ile birlikte sağ kanattan estirdiği rüzgar, golle süslenebilse işler daha iyi gidebilir ve rahat bir galibiyet gelebilirdi.

24’te Köşe atışından Harun’un boşa çıkmasıyla stoper Renan’ın kafasından yenen gol Adanaspor’u adeta cesaretlendirdi.

Magaye’nin skoru ikilememesi büyük şanstı.

İkinci devrede Sercan hamlesiyle birlikte bu kez soldan geliştirilen ataklar, Aziz Behich’in üstün gayreti ve kaptan Pablo Martin Batalla‘nın klasına yakışan performansı galibiyeti getirdi.

Ertuğrul Ersoy ve Batalla’nın kafa golleri kadar Erdem’in son dakikada topu çizgi üzerinden çıkarması da oldukça değerliydi.

Sezonun ilk haftasına göre oldukça hareketli, bol pozisyonlu bir maç izlediğimizi belirtelim.

Bursaspor 368 başarılı pas yapıp yüzde 87 isabetle oynarken, Adanaspor dün gece 239 pas ve yüzde 78 isabetle oynadı. Kornerlerde 11-7’lik üstünlük sağlayan yeşil beyazlı takımın kazanma arzusunı gözlemledik.

Ancak Avrupa kupalarına oynamak için daha fazla koşmak, önde basmak gerek, rakiplere pozisyon vermemek gerekir.

3 puanların devamı için Hamza Hoca’nın da gerekli hamleleri yapmasını bekliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X