Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bindik alamete gidiyoruz…

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile çıkılan ilk maçta Bursasporlu futbolcuların reaksiyon gösterip Konya’dan gelecek adına umut veren oyun ve en azından bir puan çıkarmasını bekledik, ama nerde…

Bir takım bu kadar doyumsuz olabilir mi? 16 haftaya 11. yenilgiyi sığdırıyorsun, maşallah üzerine alınan, utanan yok.

Hamzaoğlu’nun gerçekten işi çok zor.

Koşmaktan, mücadele etmekten, şut atmaktan aciz, cesaretten yoksun, ruhsuzlar topluluğundan bu saatten sonra bir takım oluşturulabilir mi bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Rakiplerin pozisyona girmek için uğraşmalarına, gol atmasına gerek yok, sağolsun futbolcularımız onlara çok güzel pozisyonlar hazırlıyorlar, gerekirse kendi filelerini de sarsarlar.

Dünkü maçta bir kez daha gördük ki bu futbolcuların yarıdan fazlası Bursaspor’un oyuncusu değil.

Galatasaray’da gözden çıkardığı Dany’i daha ilk maçta kızağa çeken Hamza Hoca, Sivok’u Serdar ile birlikte oynattı, Advincula yine sağın aksayan adamıydı. Neredeyse geçmeyen kalmadı, golde de hatası büyük oldu.

Jet hızıyla affedilip sahaya sürülen Stoch ve JosueBiz niye sahaya çıktık” der gibiydi. Ligin hayalet golcüsü Necid bir şut atamadan maçı tamamladı. Hele kendini attıran Dzsudzsak’a ne demeli? Amatörün amatörü gibisin…

Bindik bir alamete gidiyoruz ama nereye bilemiyoruz.

Bu gidiş gerçekten iyi değil.

Kaybetmeyi kanıksamış, ayakları ileri değil geri giden bir takıma 2 gün önce şehre gelmiş hoca ne yapabilir?

Yol yakınken büyük bir kan değişimi şart.

Seçilmişlerin şapkalarını önlerine koyup düşünme zamanı çoktan gelip geçti.

Bursaspor’a üst üste 6 mağlubiyet almak gerçekten yakışmıyor.

En son 1998-99 sezonunda böyle bir tablo yaşamıştık. 15. haftadaki 1-1’lik Gençlerbirliği maçından sonra yönetimsel sorunlar nedeniyle rahmetli Nejat Biyediç istifa ettiğinde takım 24 puanla 8. sıradaydı. Ardından getirilen Ahmet Akcan ile üst üste 6 mağlubiyet alınınca yollar ayrılmıştı. Sakıp Özbek de görevinin ilk maçını 22. haftada Beşiktaş’a kaybedince Timsah 24 puanla 12. sıraya gerilemiş ancak 23. haftada Ankaragücü beraberliğiyle 7 maçlık yenilgi serisine son vermişti.

Umarım Mersin’i yeneriz de tarihte ikinci kez aynı rezilliğe tanıklık etmeyiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X