Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bir daha olmasın!

Bursasporlu olmak gerçekten çok zor… 1963 yılında kurulan yeşil beyazlı kulüp 57 yıllık tarihi boyunca büyük badireler atlattı… Bursaspor, gün geldi sevenlerini mutlu etti, gün geldi üzdü… 2010 yılında Süper Lig’de şampiyon olarak Türk futbol tarihini yeniden yazıp Türkiye’nin 5 şampiyonundan biri olan Bursaspor kötü yönetilmesinin ardından küme düştüğü TFF 1.Lig’de geçen hafta direkt çıkma şansını yitirerek hayal kırıklığı yaratmıştı.

İrfan Buz ile 3 maçlık galibiyet serisi yakalayıp Süper Lig için umutlanan Bursaspor, Menemen beraberliğinin ardından dün de Hatayspor’a deplasmandan mağlup olarak normal sezonu 6. sırada tamamladı.

Oysa ki camia bu takımın direkt Süper Lig’e yükselmesini bekliyordu…

İrfan Hoca, play-off maçlarını düşünerek Hatay’a 7 as oyuncusunu götürmeyip forma şansı fazla bulamayan oyuncularını oynatırken, Süper Lig’in çiçeği burnunda ekibi Hatayspor’da geçen haftaki kadrosundan sadece 4 ismi oynattı.

Hal böyleyken öyle kötü bir ilk devre izledik ki Bursaspor forması giyen oyuncular sahada hayalet gibi gezinmekle yetinmeyip İsmail Çokçalış’ın büyük hatası ve Cüneyt’in ayağına çarpıp filelere giden topla soyunma odasına 2-0 geride girdi. Allah’tan ilk kez kaleyi koruyan Emrullah Şalk 3 net kurtarış yaptı, yoksa rezillik dizboyu olacaktı.

Geçen hafta ilk yarı sonuçlarına göre Bursaspor 2. sıraya yerleşmiş ancak 90 dakikaların bitiminde 2-2’lik Menemenspor beraberliğiyle 5. basamağa gerilemişti.

Ligin son haftasında ise ilk 45 dakikaların ardından 6. sıraya düşen Bursasspor’un play-off’taki rakibi de bir anda Akhisarspor yerine Adana Demirspor oldu.

İkinci yarıya 3 değişiklik birden yaparak giren Bursaspor, Tayfur, Kubilay ve Burak Kapacak ile farkı kapatmayı düşünse de bunda başarılı olamadı.

34 haftalık maraton camianın beklentisinin aksine hüsranla sona erdi….

Bursaspor’un play-off oynamasını başarı olarak gören varsa buna söyleyecek sözüm yok…

Play-off yarı finalinde normal sezonda iki kez yendiğin Akhisarspor ile eşleşmek mi iyi olurdu yoksa lobisi güçlü olan ve bir kez yenebildiğin Adana Demir mi? onu da önümüzdeki hafta göreceğiz.

Tek dileğimiz Bursaspor’un son 3 maçını kazanarak layık olduğu Süper Lig’e yeniden yükselmesi…

550 milyon liralık borç girdabında olan bu takımın TFF 1.Lig’de kalmasının doğuracağı sonuçları düşünmek bile insanı ürkütüyor…

Play-off’ta şans Teknik Direktör İrfan Buz ve talebelerinin yanında olması dileğiyle…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X