Erdal Akçay
Erdal Akçay

Birazda şans lazım!

Dün akşamki karşılaşma Bursaspor`un ligdeki hedefi açısından hayli önem taşıyordu.
Fenerbahçe galibiyeti yeşil beyazlı takımı 17 puanla 4. sıraya yerleştireceği gibi zirveyle farkı sadece 3 puana indirecekti.
Beraberlik halinde ise Bursaspor 5.`liğe yükselecek ancak tepedeki ikilinin 5 puan gerisine düşürecekti.
Ne yazık ki ikinci seçenek gerçekleşti ve Bursaspor Kanarya`yı son dakikada elinden kaçırıp Atatürk Stadı`na geri dönen 20 bin dolayındaki taraftarına galibiyet sevinci yaşatamadı.
Teknik Direktör Şenol Güneş beklendiği gibi klasik 11`le maça başladı.
Henüz 3.dakikada Belluschi`nin pasıyla orta sahadan kopup giden kaptan Volkan Şen, kaleci Volkan Demirel`in solundan topu ağlarla buluşturduğundatribündeki herkes “Bol gollü galibiyet göreceğiz” beklentisine kapıldı.
Ne var ki erken gelen gol Bursaspor’un geriye yaslanmasına neden oldu. Bunda Fenerbahçe`nin alan daraltıp ayağa pas yapmasının da etkili olduğunu söyleyebiliriz.
Josue`nin fazla boş alan bulamaması, Belluschi`nin takımı rahatlatacak hamleleri yapmaması,Bakambu`nun da beklenen performansı sergilememesi Bursaspor`un zayıf noktaları oldu.
Sağ kanatta görev yapan ve Fenerbahçe`nin sol kanadını felç eden, Caner Erkin`i oyundan attırma noktasına getiren Volkan Şen`e bir oyuncu daha ayak uydurabilseyli tribünlerin beklediği farkın gelmesi içten bile değildi.
İkinci yarıya daha derli toplu başlayan ve atak oynayan Bursaspor galibiyeti ne kadar istediğini de gösterdi.
47`de Volkan Şen`in sağdan pasında önce Fernandao`nın ıskaladığı topu Bakambu arka direkte filelerle buluştursa Fener o an maça havlu atacaktı.
Kanarya`nın dün akşam gol atabilmesi için Bursasporlu oyuncuların yardımına ihtiyacı vardı. Ne yazık ki o da gerçekleşti. 66`da Kuyt`un soldan ortasında Civelli`nin topu kafayla uzaklaşırmaması, kaleci Harun`un da altı pasa çıkıp almaması yerden seken topun ağlarla buluşmasına neden oldu.
Zincirleme hatayla yenen basit gol Bursaspor`a yakışmadı.
Böylesine kritik bir maçta bu kadar beleş gol yemek insanın canını acıtıyor.
Josue-Bekir ve Bakambu-Ozan İpek hamleleriyle son bölümde oyunu rakip alana yıkan Bursaspor Ozan Tufan ve Volkan Şen ile iki fırsattan yararlanamazken, Ozan İpek`in 90. dakikadaki şutunda topun üst direğin içinde geri dönmesi büyük şanssızlıktı.
Şans golüyle Bursa`dan 1 puanı kurtaran Fenerbahçe gecenin kazançlı tarafı oldu.
Atatürk Stadı`na gelen 20 bin dolayındaki yeşil beyazlı taraftarın maç bitiminde futbolcuları tribüne çağırıp “Şampiyon, şampiyon” diye tempo tutmasını eski coşkulu günlerin habercisi olarak görüyoruz.
Bursaspor taraftarıyla daha güzel. Bunu bir kez daha gördük. Zirvenin sadece 5 puan gerisinde bulunan bu takım gerekli desteği görmesi ve devrede bir kaç takviye yapılması halinde ilk 5`ten aşağı inmez.
Kısa sürede olumlu işler yapan Ozan İpek`in eski günlere dönüş sinyali vermesi de gelecek haftalar için ümit vericiydi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X