Erdal Akçay
Erdal Akçay

Böyle defans düşman başına!

Anlaşılan o ki Teknik Direktör Mustafa Er’in sezon başında söylediği “Burada pembe bir tablo yok. Bu sene hep birlikte acı çekeceğiz. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum” sözlerini bizler unutmaya çalışsak da birileri saha içinde yapacakları fahiş hatalarla gündemden hiç düşürmeyecek.

Geçen hafta Balıkesirspor’u müthiş kazanma arzusuyla ve Ali Akman (2) ile Batuhan Kör’ün golleriyle farklı mağlup edip camianın yüzünü güldüren yeşil beyazlılar, İzmir’de Menemen’e pisi pisine yenilerek sevenlerini kahretti.

Böyle savunma düşman başına…

Defansın sakar üçlüsü Cüneyt Köz, Aykut Akgün ve Onur Atasayar Bursaspor’un gol yemesi için ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar. Yenilgiye de davetiye çıkardılar.

İlk golde Menemenli Rasheed ve Sikiru Okanlawon’a refakatçilik yapan bu üçlüyle bu sezon bitmez.

Hele 89. dakikada Cüneyt’in yaptığına ne demeli? Ömer Şahbaş yere düşüp kalkıyor ve topu alıp ortasını yapıyor. Bizim Bayern Münih patentli stoperimiz ağzı açık seyrediyor. Partneri Aykut Akgün de ayağının altından geçip giden topa müdahale edemiyor ve Tidjani’nin gol atmasına seyirci kalıyor.

Menemen’e ilk galibiyet sevinci yaşatan Bursaspor’un savunması, kendi taraftarına da saç baş yoldurarak adeta “Adı aşk bu eziyetin” dedirtti.

Evet transfer yapılamadı, eldeki bir çok oyuncu takımı terk edip gitti veya gönderildi. Teknik heyet biran önce savunma hattını genç oyuncularla da olsa yeniden oluşturmak durumunda. En azından “Hatayı gençler yaptı” der tecrübe kazanmalarını bekleriz.

Bu sezon 6. kez öne geçtiği maçtan 3. kez bireysel hatalardan yenen gollerle mağlup ayrılan Bursaspor’un savunmasına çeki düzel verilmediği sürece daha çok kahır mektubu yazarız.

Menemen Stadı’ndaki maçta 11. dakikada Burak Altıparmak’ın enfes pasında, Burak Kapacak’ın attığı şık golle öne geçmişsin. Oyunu kontrol altında götürmen gerekirken, bireysel hatalarla rakibin üzerine gelmesine davetiye çıkarıyorsun.

İkinci yarıda Recep-Batuhan, Ramazan-Özer değişimleriyle rakibin üzerine gidip Ali ve Burak Kapacak ile gole de yaklaşıyorsun ama Selmani’yi geçemiyorsun.

Beraberliğe üzülürken, 89. dakika faciasıyla yerle bir oluyorsun.

Bu maçı unutup önümüze bakacağız demekle olmuyor.

Bırakın bu klişe lafları…

Gerekli dersleri alamadıktan sonra böyle mağlubiyetler yaşamaya devam ederiz.

Umarım pazartesi akşamki Akhisarspor maçına kadar Mustafa Er gerekli dokunuşları yapar da böyle saçma sapan yenilgilerin devamı gelmez.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X