Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bu alemde teksin Timsahım

Köşe Yazısını Dinle

Türkiye’nin en büyük markası Bursaspor’un Vakıfköy Futbol Akademisi’yle ne kadar gurur duysak, övünsek azdır.

Dün akşam Giresun’da bütün Türkiye yeşil beyazlı kulübün büyüklüğüne bir kez daha tanık oldu.

2-1’lik yenilgiyi bu çocuklar kesinlikle hak etmedi.

Geçen hafta başında Ali Akman krizi yetmezmiş gibi Covid-19 vakaları ve sakatlıklar patlak verdi.

Düşünün transfer tahtanız kapalı, kadronuza takviye yaptığınız tek yer altyapınız. Pırıl pırıl gençlerinizle onur mücadelesi veriyorsunuz.

Lider Giresunspor ile deplasmanda karşılaşıyorsunuz ve gençlerin de gençleriyle sahaya çıkıyorsunuz.

Altınordu maçının 21 kişilik kadrosundan, sarı kart cezalısı Furkan Emre’nin dışında 11 oyuncu yoktu dün akşam. Bunlardan 7’si ilk 11’de oynamıştı geçen hafta. Üstüne üstlük İsmail Can ile Aykut da sakatlanıp maçtan çıkmak zorunda kaldı dün akşam.

Menemen’i deplasmanda 4-0 mağlup eden Giresunspor’un bu maçtaki 21 kişilik kadrosunun Bursaspor karşısında da aynı şekilde yer aldığını belirtelim. Yani onların 2 kırmızı kart cezalıları ve 3 Covid-19’lu oyuncuları geçen hafta da yoktu zaten.

Şartlar eşit değildi ancak Bursasporlu futbolcular ilk dakikalardaki bocamalanın ardından yüreklerini ortaya koyarak oynadılar. Tüm Türkiye’ye de Bursaspor ve Vakıfköy gerçeğini göğüslerini gere gere, başları dik bir şekilde gösterdiler.

Erken yenen goller moralleri bozsa da çabuk toparlanan ve Emirhan’ın penaltısıyla umutlanan yeşil beyazlılar, Çağatay ve Özer ile beraberlik golüne çok yaklaşsa da bir türlü fileleri sarsamadılar. İkinci yarıda adeta sahanın tek hakimi olan Bursaspor’da ilk kez amatör lisansla forma giyen 2003 doğumlu stoper Taha Altıkardeş futboluyla beğeni topladı. 2004’lü Kadir Özer’in, 2003’lü Şamilcan sakatlanan Aykut’un, 2003’lü Abdullah 2004’lü Kerem Kök’ün, 2002’li Hasan Basri Ünal, 2003’lü Eren Güler’in yerine oyuna dahil olup ilk kez A Takım forması giydi. Daha ne olsun. Ayrıca her maçta gol atma geleneğini sürdüren bu takıma şapka çıkarılır.

Bugünkü puan durumuna baktığımızda Bursaspor play-off yarışında geri kalmış gibi gözükebilir ancak bu takım Covid-19’a yakalanan ve sakatlıkları bulunan futbolcuları kadroya dahil olduğunda yine galibiyet serileri yakalayacaktır.

34 haftalık maratonu Teknik Direktör Mustafa Er ile talebelerinin play-off vizesi alarak tamamlayacaklarına yürekten inanıyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X