Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bu ateş hiç sönmesin!

Köşe Yazısını Dinle

Geçen hafta Boluspor deplasmanında gerek sergilenen oyun, gerekse alınan 2-1’lik yenilgi büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Akhisar galibiyetinin üzerine yenisi eklenemeyince play-off yarışında 10 puan geriye düşülmesi camiada moralleri bozmuş, yönetim kanadından üst üste istifa haberleri gelmişti. Erkan Kamat yönetiminden olağan genel kurul tarihini açıklaması istenirken, artık gelecek sezonun planlamasının yapılması görüşü ortaya atılmıştı.

İşte bu atmosferde dün akşam bir maç oynandı.

Tarihinin en sıkıntılı döneminde kendi altyapısından çıkardığı oyuncularla varoluş mücadelesi veren yeşil beyazlı takım dün akşam Ankaraspor ile adeta tamam mı devam mı maçına çıktı.

Kazanamasa da 3 maçtır yenilmeyen ve ateş hattından kurtulabilmek için son kozlarını oynayan Ankaraspor karşısında üstüne üstlük 1-0’da geriye düşen Bursaspor, 37’de Berat Altındiş-Aykut Akgün ve Ozan İsmail-Ramazan Keskin değişimleriyle saha içinde yapılan ufak dokunuşlarla kendine gelip, Burak Kapacak ile skoru eşitlemesini bildi.

Berat Altındiş ve Batuhan Kör kaçırdıkları gollerle saç baş yoldurmasa aslında maç çok erken kopabilirdi.

Günün en çalışkan isimlerinden İsmail, Burak Kapacak’ın ardından Ramazan Keskin’e de asist yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Ankaraspor karşısındaki performansıyla beğeni toplayan Burak Kapacak’ın itirazdan sarı kart görüp Adana deplasmanı öncesi cezalı duruma düşmesi ise hiç iyi olmadı.

Oyunun son bölümlerine doğru teknik heyetin saha içerisine gönderdiği nota bakan Emirhan’ın takım arkadaşlarının pozisyonlarını göstermesinin hemen ardından üçüncü golün gelmesi hoş bir rastlantı oldu. Takımın tecrübeli ağabeylerinden Cüneyt Köz’ün Burak Altıparmak’ın kale önüne gönderdiği topu ağlarla buluşturup galibiyeti perçinlemesi ise önemliydi.

Ümit Özat dün akşam 15 Mayıs 2002 doğumlu Mehmet Burak Tarlabölen’i ilk kez oynatırken, 19 yaşındaki futbolcu ilk profesyonel maçında ilk golünü Bursaspor’a atmanın sevincini yaşadı. 19 yaşındaki oyuncuyu oynatmaktan övünen rakip karşısında Bursaspor’un 22 Ağustos 2003 doğumlu Taha Altıkardeş’e bu sezon 6. maçında 5. kez ilk 11’de görev verdiğini de belirtelim.

Son 8 haftaya düşme hattının 12 puan üzerinde, 6. sıradaki bir maçı eksik Altınordu’nun 8 puan gerisinde giren Bursaspor’un play-off hedefine ulaşabilmesi için dün akşam yaktığı ateşi hiç söndürmemesi gerekiyor. Futbolcuların istediği 8’de 8 gelir mi onu da hep birlikte göreceğiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X