Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bu daha başlangıç!

Sezonun ilk 3 haftasında puan hovardalığı yapıp bol keseden dağıtan Bursaspor nihayet 3 puanla tanıştı…

Şunu baştan belirtelim…

Rakip Gençlerbirliği, Teknik Direktör de Mehmet Özdilek (Şifo) olunca her zaman dikkat etmekte fayda vardır…

Bugüne kadar Şifo’nun Timsah’a bir çok çelme taktığına tanıklık ettik.

Geçen sezondan 9 farklı oyuncuyla sahaya çıkan ve takım olmaya çalışan yeşil beyazlılar, El Kabir gibi bir baş belasına sahip Gençlerbirliği karşısında belki ilk devrede istenilen görüntü de değildi ama ikinci yarıda 3 puanı almak için ne gerekiyorsa yaptı.

Bursaspor’u orta alanda kitleyip kontrataklarla tehlike yaratmak isteyen Gençlerbirliği aradığı pozisyonları Gudio ve El Kabir ile bulsa da Mert Günok yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. Bitime 3 dakika kala Jorquera’nın kazandırdığı penaltıyı Dzsudzsak ile gole çeviren Bursaspor soyunma odasına moralli giderken, 47’de El Kabir’e bir kez daha geçit vermeyen Mert’in kurtarışı Timsahlar’ı da kendine getirdi.

De Sutter‘in şutunun yan direkten dönmesinin ardından Sercan‘ın şık çalımlarla getirip “al da at” dediği pozisyonda Dzsudzsak farkı ikiye çıkarırken, santrayla birlikte yenen gol moral bozsa da Dzsudzsak-Necid ikilisinin kazandırdığı gol tribündeki az sayıda taraftarın keyfini yerine getirdi.

İlk golde Serdar’ı oyundan düşürüp Djalma’ya gol attıran El Kabir maçın uzatma dakikasında Mert’in kısa düşen topunda fileleri sarsıp Başkent ekibini umutlandırsa da Süper Lig’de düdük çalması mucize olan Suat Arslanboğa’nın son düdüğü Bursaspor’un galibiyetini ilan ediyordu.

Skor 2-1’iken 64’te Sutter-Nedic ve Jorquera-Stoch değişiklikleriyle oyuna müdahale eden Ertuğrul Hoca, Sercan’ı sağa, Stoch’u sola, Dzsudzsak’ı da ortaya çekerek Macar yıldızı serbest bıraktı. Özgürlüğüne kavuşan Dzsudzsak galibiyette başrol oyuncusu olarak maça damga vurdu.

2 gol yese de Mert kalesinde güven veriyor. Dany savunma bloğunun en iyisiydi. Faty ile Hosogai orta alanda çok çalıştı. Sercan ile Dzsudzsak takımı kanatlandırdı. Jorquera, Josue‘nin boşluğunu dolduramazken, Tom De Sutter de ileri uçta etkisiz kaldı. Necid formunu bulduğunda Belçikalı’nın vay haline…

Dün 3 puandan çok fazlasını kazanan Bursaspor, Kadıköy’e moralli gidecek. Bu takımın Fenerbahçe’yi yenecek güce sahip olduğunu düşünüyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X