Erdal Akçay
Erdal Akçay

Bu işin şakası yok!

Köşe Yazısını Dinle

Tarihinin en zor günlerini geçiren Bursaspor artık misafir olduğu TFF 2.Lig’de dün evinde konuk ettiği Afyonspor’a 3 golle teslim olmaktan kurtulamadı.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya genç oyuncuların ağırlık kazandığı kadroyla çıkan yeşil beyazlılar bireysel hatalar yapınca farklı yenilgi de kaçınılmaz oldu.

Bursaspor ile birlikte 3,5 milyon nüfuslu Bursa şehri de bir kez daha küme düştü.

Hep söylüyoruz; Özellikle son 14 yılda yapılan fahiş hatalar 61 yıllık koca çınarı bu hale getirdi…

Ancak artık yeni bir şeyler yapmak, yeni şeyler söylemek gerekiyor… Aksi takdirde kısır çekişme Bursaspor’u amatöre kadar götürür…

Geçmişteki hatalardan ders alıp bu şanlı armayı layık olduğu Süper Lig’e taşımak için Bursaspor camiasının ve Bursa kentinin önünde tarihi bir fırsat bulunuyor.

19 veya 26 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurula bu camia bölünerek mi yoksa tek yumruk, tek vücut, tek yürek olarak mı gidecek bunu hep birlikle göreceğiz.

12 Mayıs başkan adaylığına başvuru için son gün…

Öncesinde, perşembe günü yapılacak Divan Kurulu toplantısında Bursaspor’u 3 yıllık süreçte şampiyonluklara (3.Lig, 2.Lig ve 1.Lig) taşıyacak başkan adayı ve yönetiminin belirlenmesinde önemli kararlar alınmalı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de taşın altına elini koyacağını düşünürsek, oluşturulacak güçlü bir yönetimle genel kurula gidilmesi Bursaspor’un hak ettiği yere mümkün olan en kısa sürede yükselmesinde önemli rol oynayacaktır.

Transfer tahtası mutlaka açılmalı….

Kulübün üzerindeki borç yükü hafifletilmeli…

Hacizler kaldırılmalı…

Yeni gelir kaynakları yaratılmalı…

Camianın da onaylayacağı şirketleşme modeli belirlenip en kısa sürede gerekli adımlar atılmalı.

Tüm şehre heyecan katacak, kitleleri peşinden sürükleyecek bir yönetim ve sonrasında takım oluşturmaktan başka çare yok.

Artık bu işin şakası kalmadı.

Gün ayrışma değil, bir olma günü…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X